​Τι πρόκειται να γίνει με τα μεγάλα Ολυμπιακά Έργα, τα οποία βρίσκονται στο Ελληνικό και κόστισαν στους φορολογούμενους πάνω από 343.000.000 ευρώ;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της realnews, το γήπεδο του hockey επί χόρτου, του baseball, του canoe kayak αλλά ακόμη και το γήπεδο του soft bowl, έχουν πολύ υψηλότερη αξία από την προκαταβολή των 302.000.000 ευρώ που θα δώσει η εταιρεία που θα εκμεταλλευτεί την έκταση του Ελληνικού.

Η κάμερα του Star και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γκούμας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού και τοποθέτησαν μια κάμερα σε ένα μικρό ελικόπτερο, βλέποντας έτσι από ψηλά ο μέγεθος των Ολυμπιακών έργων.

Όπως βλέπετε και εσείς, η εικόνα που καταγραφεί η κάμερα του Star, από ύψος δεκάδων μέτρων είναι αποκαλυπτική. Το γήπεδο του hockey ε��ί χόρτο αν και παρατημένο θα μπορούσε να λειτουργήσει και να αξιοποιηθεί ακόμη και σήμερα προσφέροντας στο κράτος μεγάλα έσοδα.

Το δεύτερο γήπεδο που καταγράφεται από την κάμερα του Star είναι του canoe kayak, το οποίο κόστισε σε όλους μας 34 εκατομμύρια ευρώ. Η έκταση που καταλαμβάνει είναι 288 στρέμματα. Να σημειωθεί ότι διαθέτει μόνιμες εγκαταστάσεις, χτιστές εξέδρες ,αγωνιστική διαδρομή, ειδικό χώρο για προπονήσεις και λίμνη σε φυσική μορφή για προθέρμανση.

Στην συνέχεια βλέπετε και εσείς ότι το γήπεδο του baseball έχει χαθεί μέσα στα χόρτα ενώ οι πανάκριβες εξέδρες και οι υπόλοιπες βοηθητικές εγκαταστάσεις είναι άγνωστο αν θα παραμείνουν. Μάλιστα, το γήπεδο αυτό, όταν κατασκευάστηκε είχε χωρητικότητα 9000 καθισμένους και η εγκατάσταση περιλαμβάνει δυο ακόμα γήπεδα.

Δυστυχώς το ίδιο συνέβη και με το γήπεδο του soft bowl το οποίο... επιμελώς παραμελήθηκε. Τα άγρια χόρτα έχουν εξαφανίσει τον αγωνιστικό χώρο με τις άδειες ακριβοπληρωμένες εξέδρες να παραμένουν κενές εδώ και χρόνια.

Βέβαια θα πρέπει να προσθέσετε σε αυτά και το γήπεδο της καλαθοσφαίρισης, της ξιφασκίας αλλά και το Ολυμπιακό κέντρο ιστιοπλοΐας, για να φθάσετε στα 343.000.000 ευρώ, που πληρώσαμε για την κατασκευή τους.