Ο καταζητούμενος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την αποστολή του δέματος στο αστυνο��ικό τμήμα Ιτέας. Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η αστυνομία.

xiros.jpg

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, που ταχυδρομήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας στη Φωκίδα, ανιχνεύτηκε γενετικός τύπος άνδρα, ο οποίος ταυτίζεται με τον ίδιο γενετικό τύπο άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν - κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε για τη μεταφορά - διαφυγή του, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, την 05-01-2014, ο καταζητούμενος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός.

ENA.jpg

dio.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι του Σαββάτου οι αστυνομικοί ανίχνευσαν το dna του Χ.Ξηρού στον εκρηκτικό μηχαν��σμό που έστειλαν οι «Πυρήνες της Φωτιάς» στο αστυνομικό τμήμα της Ιτέας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το dna έχει ανιχνευτεί στην συνδεσμολογία της βόμβας, γεγονός που δείχνει ότι ο Χ.Ξηρός έχει άμεση σχέση με την κατασκευή του εκρηκτικού μηχανισμού.

Για να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία, η ΕΛ.ΑΣ χρησιμοποίησε αντικείμενα και γενετικό κώδικα που χρησιμοποίησε ο Ξηρός για να έρθει από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα στις αρχές Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή η οργάνωση «Πυρήνες της φωτιάς» με προκήρυξη τους ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας.

ΒΙΝΤΕΟ Mega