Περιπετειώδες ήταν το ταξίδι του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Πρέβελης» για τους 190 επιβάτες του. Το πλοίο προσάραξε στη νησίδα Ασπρονήσι Θήρας μετά από παροδική βλάβη γύρω στις τρεις τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στην περιοχή έσπευσαν πλωτό του λιμενικού, λάντζες και ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο από τη Σαντορίνη, προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκόλλησή του.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σαντορίνης Ν.Ζώρζο υπήρξε άμεση κινητοποίηση δεν υπήρξε πανικός, οι επιβάτες ήταν με τα σωσίβια τους, ενώ το πλοίο όπως ο ίδιος διευκρίνισε κατάφερε τελικά να αποκολληθεί μόνο του.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με ασφάλεια χωρίς να κινδυνέψει κανείς και το «Πρέβελης» κατευθύνθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο λιμάνι Αθηνιού της Σαντορίνης, σε χαμηλή ταχύτητα και συνοδευόμενο από άλλα σκάφη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο πλοίο, που είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά δεν έχει παρατηρηθεί εισροή υδάτων, ενώ δύτης που επιθεώρησε τα ύφαλα του πλοίου ανέφερε πως δεν υπήρξε ρήγμα. Η επιθεώρηση όπως είπε ο κ.Ζώρζος στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα mega" θα επαναληφθεί.

Το «Πρέβελης» πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιά-Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο. Είναι φορτωμένο με 32 φορτηγά,19 ΙΧ οχήματα,2 λεωφορεία και 6 δίκυκλα.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ