​Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Ελληνικό, που στοίχισε τη ζωή σε ένα 13χρονο αγοράκι.

Ο εισαγγελέας επέβαλε στους τέσσερις συλληφθέντες τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα, ενώ στον Έλληνα αντιπρόσωπο της ιδιοκτήτριας εταιρείας και στον Ιταλό διαχειριστή των παιχνιδιών του πάρκου επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ στον καθένα.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε ούτε δόλος, ούτε αμέλεια.

«Ούτε δόλος, ούτε αμέλεια υπήρχε σε οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψή μας, που να βρίσκεται σε αιτιώδη συνάφεια με το επελθόν αποτέλεσμα, δηλαδή τον τραγικό θάνατο του ανηλίκου αγοριού και τον τραυματισμό της αδελφής του», φέρεται να κατέθεσαν οι συλληφθέντες.

Όλοι τους εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του άτυχου 13χρονου, όμως φέρεται να δήλωσαν ότι η μνήμη του παιδιού δεν θα δικαιωθεί με… ανθρωποθυσίες.

«Η μνήμη του παιδιού δε θα δικαιωθεί με ετυμηγορίες αυτόκλητων τηλε-τεχνικών ασφαλείας. Δε θα δικαιωθεί με λογικά άλματα που προσπαθούν να συνδέσουν ευθέως την (μεταγενέστερη του δυστυχήματος εικόνα του ερημωμένου λούνα – παρκ) με το θανάσιμο τραυματισμό του παιδιού, δε θα δικαιωθεί από ρεπόρτερ-ντεντέκτιβ που παραβιάζουν το απαραβίαστο του χώρου που έχει επιβάλλει η Αστυνομία για τη διάσωση των ευρημάτων, δε θα δικαιωθεί από αυτόκλητους Εισαγγελείς, αυτόκλητους πραγματογνώμονες».

Όπως έγραψε το star.gr ο διαχειριστής του μοιραίου λούνα παρκ δήλωσε ότι για την τραγωδία φταίει ο καιρός λέγοντας χωρίς θράσος ότι:

«Κανείς από εμάς, αλλά και κανένας μέσος συνετός άνθρωπος, δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι ένα τόσο απλό παιδικό παιχνίδι, θα μετεξελισσόταν σε δολοφονικό όπλο που θα αφαιρούσε μία ζωή. Αν είχαμε και την παραμικρή ένδειξη κακοκαιρίας θα είχαμε σταματήσει την λειτουργία του παιχνιδιού».

Όσο για την άδεια λειτουργίας, επέρριψε τις ευθύνες στην δημοτική αρχή λέγοντας:

«Η εταιρεία μας ζήτησε από το δήμο να της εκχωρηθεί ο χώρος και θεωρήσαμε ότι η δημαρχιακή επιτροπή είχε προβεί στην προέγκριση της άδειας λειτουργίας από τη στιγμή που κανένας δεν με ενόχλησε για αυτό. Για το λόγο αυτό δεν καταθέσαμε τα δικαιολογητικά που προβλέπονται για τις προσωρινές εγκαταστάσεις, τα οποία είχαμε στη διάθεση μας».