​Πρώτη ανάρτηση: 02/05/2014, 15:38

Δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ η τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων μετά από την αποκάλυψη ότι παιδίατρος, συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος διατηρεί ιατρείο εδώ και 15 χρόνια στην πόλη, συνελήφθη για διακίνηση σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας. Μάλιστα ο παιδίατρος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 9,89, η υπηρεσία παρακολουθούσε τον παιδίατρο εδώ και έξι μήνες και με βάση το υλικό που κατάφερε να συλλέξει τον συνέλαβαν μέσα στο ιατρείο του.

«Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζεται μια τέτοια υπόθεση από την υπηρεσία μας. Είναι η πρώτη φορά όπου συλλαμβάνεται παιδίατρος- παιδόφιλος. Είναι αδιανόητο να κινδυνεύει ένα παιδί να φωτογραφηθεί μέσα στο ιατρείο και το υλικό αυτό να διακινηθεί σε όλο τον κόσμο» ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι γίνεται ψηφιακή έρευνα πάνω σε όλα τα πειστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει υλικό παιδιών μέσα από το ιατρείο.

«Ήρθε η ώρα να ξετυλιχθεί το κουβάρι, γιατί είναι μεγάλο το κουβάρι», είπε ο κ. Σφακιανάκης, ο οποίος όμως δεν θέλησε να δώσει ��ερισσότερες λεπτομέρειες για την δράση του γνωστού παιδιάτρου.

Αυτό όμως που σόκαρε και δείχνει πόσο αρρωστημ��νο μυαλό ήταν ο παιδίατρος είναι η αποκάλυψη ότι στην κατοχή του βρέθηκε μέχρι και video που δείχνει ζώο να βιάζει ένα μωρό μόλις έξι μηνών.

«Όταν κάποιος θέλει να βλέπει έξι μηνών βρέφος να κακοποιείται από ζώο, δεν μπορεί παρά να είναι αρρωστημένο μυαλό», δήλωσε ο κ. Σφακιανάκης.

Ελεύθερος ο παιδίατρος

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω ο παιδίατρος αφέθηκε ελεύθερος μετά από την απολογία του. Ο εισαγγελέας του επέβαλε περιοριστικούς όρους, στους οποίους περιλαμβάνεται η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η τακτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα και η καταβολή χρηματικής εγγύησης, ύψους 20.000 ευρώ.

Ν. Δένδιας: "Η πραγματικότητα μας ξεπερνά"

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Δένδιας, έκανε παρέμβαση για το ζήτημα της σύλληψης του παιδίατρου στα Γιάννενα, τονίζοντας:

«Βλέπετε ότι η πραγματικότητα μας ξεπερνά. Δεν ήταν προβλέψιμο αυτό το πράγμα. Ποια μητέρα που πάει το παιδί της ή ποιος πατέρας, σε έναν παιδίατρο, μπορεί να υποθέσει ποτέ, στην αγριότερη φαντασία του, ότι αυτό είναι όχι μια πηγή αντιμετώπισης κινδύνου, αλλά η ίδια η πηγή του κινδύνου; Ότι το παιδί του δεν κινδυνεύει από την αρρώστια, αλλά κινδυνεύει από τον γιατρό; Αν είναι ποτέ δυνατόν! Καταλαβαίνετε λοιπόν τι παγίδες μπορεί να έχει για εσάς και τι τεράστια ευθύνη είναι για εμάς. Το φαντάζεστε; Αυτά τα πράγματα είναι σοκαριστικά. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να δημιουργήσουμε συνθήκες αποφυγής των κινδύνων. Ευτυχώς τους “ τσιμπάμε ” ».