​Η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διο��κησης Αττικής, απέστειλε την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, κλήση στο δήμαρχο Αργυρούπολης-Ελληνικού Χρήστο Κορτζίδη, να απολογηθεί εγγράφως εντός δέκα ημερών, για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν το δήμαρχο, είναι:

1. Το λούνα-παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας και χωρίς να έχουν κατατεθεί φάκελλοι για τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας.
2. Αν γνώριζε για τη λειτουργία του λούνα-παρκ, γιατί επέτρεψε να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς άδεια, κάτι που είχε συμβεί και το 2011 και το 2012, οπότε είχαν συναφθεί ξανά συμβάσεις μισθώσεως με την ίδια εταιρία, χωρίς και πάλι να υπάρχει άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας.
3. Δεν μερίμνησε για παύση λειτουργίας του λούνα-παρκ, παρότι από τον περασμένο Φεβρουάριο είχε λήξει το μισθωτήριο συμβόλαιο. Δηλαδή από τότε δεν πλήρωνε καν τα αναλογούντα τέλη στο δήμο.

Μετά την παρέλευση του 10ήμερου, θα συγκληθεί εντός μιας εβδομάδας, το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών, υπό την προεδρία δικαστικού, είτε απολογηθεί ο κύριος Κορτζίδης, είτε όχι, για να αποφανθεί σχετικά και να εξετάσει αν συντρέχει λόγος για να τεθεί σε αργία ή και παύση από το αξίωμά του.

Πάντως δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, καθώς για κάτι τέτοιο απαιτείται τελεσίδικη καταδίκη του για κακούργημα.