Πρώτη ανάρτηση: 02/05/2014 12:12

Ολοκληρώθηκε η απολογία του πρώτου κατηγορουμένου, του διαχειριστή του μοιραίου λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Ο κατηγορούμενος προσκόμισε στην ανακρίτρια δικαιολογητικά για τη λειτουργία του λουνα παρκ και του παιχνιδιού τα οποία οπως είπε δεν τα παρουσίασε στο δήμο γιατί δεν του ζητήθηκαν.

Το επίμαχο παιχνίδι όπως ανέφερε ήταν καινούργιο και είχαν καλέσει την ελεγκτική εταιρία να πραγματοποιήσει τον έλεγχο των μηχανημάτων.

"Οτι συνέβη ήταν αποτέλεσμα ενός έντονου καιρικού φαινομένου" επεσήμανε ο κατηγορούμενος.

Και ο Ιταλός εκμισθωτής των παιχνιδιών απέδωσε το ατύχημα στον ανεμοστρόβιλο που σήκωσε το φουσκωτό.

Υποστηρίζει ότι υπήρχαν πιστοποιήσεις για τα παιχνίδια του λούνα παρκ και πως το ίδιο παιχνίδι με αυτό που έγινε το μοιραίο, χρησιμοποιείται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να δένεται με σχοινιά.

Θα ακολουθήσουν οι απολογίες των δύο υπαλλήλων, υπηκόων Μπαγκλαντές, που επίσης είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα, προσφυγή για την αλλαγή του κατηγορητηρίου από πλημμέλημα σε κακούργημα, κατέθεσαν οι δικηγόροι των τεσσάρων συλληφθέντων για την τραγωδία με αποτέλεσμα να διακοπεί η απολογία.

Και οι τέσσερις αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Τέλος, την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές καθώς και παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ζητά, με κατεπείγον έγγραφό του προς του Γενικούς Γραμματείς και τους Δήμους όλης της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης

Τι διαπίστωσε εμπειρογνώμονας από το Α.Τ. Ελληνικού

Εν τω μεταξύ, εμπειρογνώμονας υπεύθυνος ελέγχου των παιχνιδότοπων της ΕΒΕΤΑΜ κατόπιν παραγγελίας του Α.Τ. Ελληνικού διαπίστωσε μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε την παντελή έλλειψη ακόμα και των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας και στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Πιο συγκεκριμένα, τα φουσκωτά παιχνίδια, δεν ήταν μόνι��α αγκυρωμένα το οποίο σημαίνει ότι ήταν εκτεθειμένα σε ανέμους. Επίσης δεν υπήρχαν κάγκελα περιμετρικά των παιχνιδιών ενώ τέλος τα παιδιά μπορούσαν εύκολα να πλησιάσουν καλώδια ηλεκτροφωτισμού.

.