​Γενικά βελτιωμένος θα είναι σήμερα ο καιρός και μόνο στα βορειοανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Αναλυτικά, ηλιοφάνεια με παροδικ��ς νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στη Βόρεια Ελλάδα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε την Παρασκευή. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 11 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 14 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στα βόρεια παράλια του νησιού η μέγιστη θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στην Αθήνα. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν στα ορεινά και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ανατολικά του νομού, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί μέτριοι.

Το Σάββατο το θερμόμετρο θα ανέβει και άλλο. Συγκεκριμένα θα έχουμε αραιές νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά, κεντρικ�� και βόρεια θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια και αργότερα στο βόρειο Αιγαίο.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού την Κυριακή.