​Ένα καθυστερημένο έγγραφο του δήμου Ελληνικού με ημερομηνία 30 Απριλίου με το οποίο επιβάλλει πρόστιμο στο λούνα παρκ για αυθαίρετες κατασκευές είναι η έμμεση παραδοχή του δημάρχου κύριου Χρήστου Κορτζίδη ότι δεν έπρεπε να λειτουργεί αν και μόλις χθες στην συνέντευξη τύπου υποστήριζε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα.

Αυθαίρετο κρίθηκε τώρα το λούνα παρκ το οποίο λειτουργούσε ακόμη και μετά την λήξη του παραχωρητηρίου στις 15 Φεβρουαρίου με την ανοχή του δήμου Ελληνικού παίρνοντας μάλιστα ρεύμα από τον δημοτικό φωτισμό όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο δήμαρχος.

Ο δήμος Ελληνικού φαίνεται ότι δεν έβλεπε τις αυθαιρεσίες στο λούνα παρκ που έχασε την ζωή του ο 13χρονος και τραυματίστηκε η 9χρονη αδελφή του, τις οποίες όμως έβλεπαν όλοι σχεδόν οι κάτοικοι.

Ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού πάντως κ. Γ. Τσαπαρλής, καταγγέλλει τον κύριο Κορτζίδη ότι δεν είπε όλη την αλήθεια όσον αφορά στον ισχυρισμό του ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν για την λειτουργεία του λούνα παρκ.

SCAN2-1.jpg

Το Star πραγματοποίησε αυτοψία σε παιδικές χαρές του δήμου Ελληνικού και κατέγραψε σοβαρές αδυναμίες και κινδύνους για τα παιδάκια που παίζουν σε αυτές.

Οι εικόνες είναι απογοητευτικές, αφού η εγκατάλειψη είναι εμφανής και κάνει τις παιδικές χαρές επικίνδυνες για τα παιδιά.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το πόρισμα της δημόσιας διοίκησης για τις τυχόν ευθύνες του δήμου Ελληνικού.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών διέταξε κατεπείγουσες έρευνες σε παιδότοπους, παιδικές χαρές και παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών τους καλεί να κάνουν αυτοψία στους χώρους προκειμένου να ελέγξουν την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων.

Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τις 30 Ιουνίου.