​Λίγες μέρες μετά την τραγωδία στο Ελληνικό, όπου ένα 13χρονο αγοράκι έχασε την ζωή του σε παράνομο λούνα παρκ, μια νέα αποκάλυψη έρχεται να συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Εξαρθρώθηκε σπείρα στην Θεσσαλονίκη, που διοργάνωνε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (τσίρκο, λούνα παρκ), σε διάφορες περιοχές της χώρας, συστήνοντας εικονικές επιχειρήσεις και χρησιμοποιώντας ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ακόμη και για την ασφάλεια των παιχνιδιών.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά πέντε άτομα. Οι τρεις είναι Έλληνες και οι δύο αλλοδαποί, ενώ ως εγκέφαλος της σπείρας εμφανίζεται ένας 57χρονος.

Οι «ατρόμητοι» δράστες, τα τελευταία δύο χρόνια εγκατέστησαν 36 τσίρκο και λούνα παρκ που έκαναν περιοδεία σε διάφορους δήμους της χώρας, χρησιμοποιώντας στα περισσότερα από αυτά, πλαστογραφημένα δικαιολογητικά- «ψεύτικα» πιστοποιητικά, που αφορούσαν ακόμα και στη στατικότητα και ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των εγκαταστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, αντί να προσλάβουν εξειδικευμένο προσωπικό, που να γνωμοδοτεί για τη στατικότητα και την ασφάλεια των λούνα παρκ, κατέφευγαν σε πλαστογραφία των υπογραφών και σφραγίδων πολιτικών μηχανικών και ηλεκτρολόγων.

Στη συνέχεια κατέθεταν τα «ψεύτικα» έγγραφα στους δήμους και εξασφάλιζαν τις άδειες λειτουργίας και εγκατάστασης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τη�� παράνομη δράση των εικονικών επιχειρήσεων, το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημία από τη μη καταβολή των αναλογούντων φόρων, ύψους 888.761,68 ευρώ, ενώ οι δράστες «έβαλαν» στην τσέπη τους δεκάδες χιλιάδες ευρώ.