​Πρώτη ανάρτηση: 30/04/2014, 14:30

Μετά από τόσες ημέρες που ήταν εξαφανισμένος ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης παραχώρησε επιτέλους το μεσημέρι της Τρίτης συνέντευξη Τύπου για το τρομακτικό δυστύχημα με τον 13χρονο στο λούνα παρκ και υποστήριξε ότι δεν έχει μιλήσει εδώ και τρεις μέρες επειδή δεν είχε γίνει καν η κηδεία του παιδιού.

«Μέχρι χθες είχαν περάσει μόνο δύο 24ωρα, το παιδί ακόμη δεν είχε ταφεί χθες έγινε η εξόδιος ακολουθία. Δεν θέλαμε πριν γίνει αυτό να βγαίνουμε και να διαπληκτιζόμαστε στα ΜΜΕ δεν θέλαμε να βγούμε και να αναφερόμαστε σε ευθύνες δικές μας ή άλλων πριν να έχουμε μία στοιχειώδη έρευνα»», είπε.

Στην συνέχεια πρόσθεσε ο Χρήστος Κορτζίδης: «Ποιος μπορεί να είναι ήσυχος όταν έχει πεθάνει ένα μικρό παιδί; Από την Κυριακή το βράδυ με βασανίζει το ερώτημα αν μπορούσα να έχω κάνει κάτι περισσότερο για να μην συμβεί το κακό».

Όσον αφορά στην παράνομη λειτουργία του λούνα παρκ ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης είπε:

«Θεωρήσαμε ότι είναι μια προσωρινή λειτουργία ενός έως τριών μηνών, και πως δεν πρόκειται για μία μόνιμη εγκατάσταση που θα απαιτούσε άδεια. Με βάση όλα τα παραπάνω εκτιμήσαμε ότι δεν απαιτείται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας. Ήταν σωστό αυτό ή λαθος;», διερ��τήθηκε τονίζοντας ότι αυτό θα απαντηθεί από την έρευνα.

Ο κ. Κορτζίδης τόνισε ότι τέσσερις είναι οι λόγοι που φτάσαμε ως εδώ. Ευθύνες έριξε στο «πολυδαίδαλο» θεσμικό πλαίσιο λέγοντας, «ότι δεν είχαμε την ανάλογη εμπειρία και ότι θεωρήσαμε ότι είναι μια προσωρινή λειτουργία και γι’ αυτό εκτιμήσαμε ότι δεν χρειαζόταν η ανάλογη άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας».

Έριξε μάλιστα το μπαλάκι των ευθυνών και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Ανάπτυξης:

«Ποιοι είναι αρμόδιοι και πώς αυτοί λειτούργησαν για να ελέγξουν την επιχείρηση για όσο διάστημα λειτουργούσε; Υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί της Αστυνομίας και του υπουργείου Ανάπτυξης».

Τέλος ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί μετά από το τραγικό γεγονός.

«Επιχείρησαν να αξιοποιήσουν ένα τραγικό γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί και έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις για να με βγάλουν από τη μέση. Δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ», είπε.