Δεκαήμερο εκπτώσεων ξεκινάει την Παρασκευή 2 Μαΐου στα καταστήματα. Λίγες ημέρες μετά το Πάσχα οι έμποροι ρίχνουν τις τιμές για να κινηθεί η αγο��ά αφού στις γιορτές η κίνηση ήταν μειωμένη.

Ο καταστηματάρχης Νικόλαος Σεφεριάδης δήλωσε ότι «το Πάσχα δεν ψώνισε ο κόσμος τόσο όσο θα έπρεπε άρα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ψωνίσει τώρα σε πολύ καλύτερες τιμές».

Οι πρώτες αντιδράσεις των καταναλωτών πάντως δεν είναι ενθαρρυντικές αφού οι περισσότεροι δηλώνουν ότι δεν θα ψωνίσουν.

Ο αντιπρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αθηνών Νίκος Κουγιουμτσης δήλωσε: «Υπάρχει δυσκολία των νοικοκυριών αυτό είναι γεγονός και το είδαμε και το Πάσχα. Πιθανόν όμως το δέλεαρ των εκπτώσεων και των προσφορών και των καλών τιμών που θα υπάρχουν σε αυτό το δεκαήμερο να κατεβάσει τον κόσμο λόγω του ότι θα έχουμε και καλύτερο καιρό».

Περιορισμένες όμως θα είναι οι αγορές ακόμα κι εκείνων που θα βγουν στα καταστήματα. Μάλιστα πριν ψωνίσουν θα κάνουν έρευνα αγορά για να πετύχουν την καλύτερη τιμή.

Αυτό είναι το δεύτερο δεκαήμερο εκπτώσεων μέσα σε λίγους μήνες αφού τον περασμένο Νοέμβριο τα καταστήματα είχαν και πάλι εκπτώσεις και προσφορές στα προϊόντα τους.

Οι εκπτώσεις θα κρατήσουν μέχρι και τις 10 Μαΐου ενώ αυτή την Κυριακή 4 Μαΐου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά.