​Σε επίσημη ανακοίνωση προέβη η Samsung αφού η αγορά έχει γεμίσει απομιμήσεις του κινητού τηλεφώνου Galaxy S4.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι απομιμήσεις αυτές είναι άγνωστης προέλευσης, ποιότητας και ασφάλειας. Μάλιστα παραθέτει μια σειρά από συγκριτικά στοιχεία, ώστε οι καταναλωτές να μπορέσουν να διακρίνουν το… «μαϊμού» μοντέλο από το γνήσιο.

Τα στοιχεία αυτά είναι τα εξής:

- Μέγεθος οθόνης: το αυθεντικό Samsung Galaxy S4 διαθέτει οθόνη 5 ιντσών και ποιότητα Full HD Super AMOLED (1920 x 1080), σε αντίθεση με τις απομιμήσεις που οι διαστάσεις της οθόνης τους είναι μικρότερη.

- Μέγεθος συσκευής: το αυθεντικό Samsung Galaxy S4 έχει μέγεθος 136.6 x 69.8 x 7.9 mm και το βάρος του είναι 130g, ενώ οι απομιμήσεις έχουν μεγαλύτερο πάχος και βάρος.

- Ποιότητα εξωτερικού υλικού: οι απομιμήσεις έχουν ποιοτικά χαμηλότερη αίσθηση και εμφάνιση με το αυθεντικό Samsung Galaxy S4.

- Εξωτερική κεραία σύνδεσης: το αυθεντικό Samsung Galaxy S4 διαθέτει στην πίσω εσωτερική όψη και βγάζοντας την μπαταρία, μια εξωτερική κεραία σύνδεσης την οποία δεν έχουν οι απομιμήσεις.

Επίσης η Samsung επισημαίνει ότι αρκετές απομιμήσεις φέρουν ενδείξεις όπως «CE», «ΙΜΕΙ», «Serial Number» ή ακόμα και στοιχεία υπεύθυνου εισαγωγής πάνω στη συσκευασία, χωρίς όμως αυτές οι ενδείξεις να είναι αυθεντικές.

Η εταιρεία λαμβάνει όλα τα νόμιμα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.