​Λουλούδια στο σημείο όπου το 13χρονο αγόρι πέθανε και η 9χρονη αδερφούλα του τραυματίστηκε, στο μοιραίο λούνα παρκ του Ελληνικού, αφήνουν γονείς που έχουν συγκλονιστεί με την υπόθεση.

Την ίδια στιγμή η 9χρονη νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο!

Σύμφωνα με τους γιατρούς η μικρούλα έχει επικοινωνία με το περιβάλλον, είναι σε άσχημα ψυχολογική κατάσταση και σήμερα Τρίτη αναμένεται να βγει από την Εντατική.

Εντωμεταξύ με τον Αντιδήμαρχο Ελληνικού Χρήστο Βλάχο, μίλησε ο δημοσιoγράφος του Star, Βαγγέλης Γκούμας ενώ ο δήμαρχος δεν εμφανίζεται στις κάμερες. Πρόκειται για έναν από τους ανθρώπους που υπέγραψε για την εκμίσθωση του χώρου.

Ο κύριος Βλάχος δήλωσε λοιπόν ότι ο χώρος αυτός εκμισθώθηκε όχι για να γίνει λούνα παρκ αλλά για να ακουμπήσει κάποια μηχανήματα στο σημείο, προκειμένου μετά από λίγο καιρό να τα μεταφέρει στη Σαντορίνη.

Tσαρπαλής: Πήγα το φάκελο στο σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και δεν εισακούστηκα

Από την άλλη πλευρά, ο κύριος Ι. Τσαρπαλής, πρώην δήμαρχος Αργυρούπολης-Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβούλος, ήταν ένας από τους ανθρώπους που έφερε αντιρρή��εις στο να δοθεί άδεια στο εν λόγω λούνα παρκ.


Μάλιστα όπως ανέφερε στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, μετά από έρευνα διαπίστωσε ότι ο χώρος αυτός έχει χαρακτηριστεί ως ρέμα, άρα ο Δή��ος δεν μπορούσε ούτε να το εκμισθώσει.

«Ένας δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κύριου Γκορτζίδη, ο κύριος Ιωαννίδης είχε καταγγείλει ότι αυτός ο ενοικιαστής έκλεβε ρεύμα από το δημοτικό φωτισμό για να το λειτουργήσει!» τόνισε.

«Στη συνέχεια έγιναν καταγγελίες. Εγώ 11.12 2013 πήρα το φάκελο και τον πήγα στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Βγήκα στον τύπο, δημοσίευσα φωτογραφίες στο Facebook αλλά δεν εισακούστηκα πουθενά. Μου είπαν ότι θα το εξετάσουν το θέμα. Η μητέρα του παιδιού ήταν συνεργάτης μου, είμαι συντετριμμένος.» πρόσθεσε.

Αυτοψία

Όπως θα δείτε και στο βίντεο τα ηλεκτρικά καλώδια είναι διάσπαρτα παντού όπως και όλα τα παιχνίδια, τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια και το καρουζέλ είναι στηριγμένα σε πρόχειρους τάκους.

Οι ράγες του παιδικού τρένου είναι σκουριασμένες όπως σκουριασμένες είναι και πολλές βίδες που στηρίζουν την όλη κατασκευή.

Τα σιδερένια προστατευτικά κάγκελα είναι πρόχειρα στημένα και δεν προσφέρουν προστασία. Το πιο περίεργο είναι ότι τα παιχνίδια όπως η πισίνα στέκονται στην άκρη ενός υψώματος δίπλα στον κεντρικό δρόμο.

Για το λόγο αυτό στο σημείο πήγαν το πρωί εμπειρογνώμονες του σώματος επιθεωρητών ελεγκτών δημόσιας διοίκησης με εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Θα δούμε τα ζητήματα αδειοδότησης, τυχόν παραλείψεων και πράξεων των αρμοδίων οργάνων και υπηρεσιών. Μάλιστα σε περίπτωση που υπάρχουν ευθύνες θα αναζητηθούν. Από εκεί και πέρα αν θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τέτοιων επιχειρήσεων θα το δούμε και αυτό.

Σημασία έχει ότι ο νόμος ορίζει ότι τέτοιες επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργούν μόνο κατόπιν άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας.» ανέφεραν στην κάμερα του Star οι εμπειρογνώμονες του σώματος επιθεωρητών ελεγκτών δημόσιας διοίκησης.