​Συγκλονίζει με την κατάθεσή του ο πατέρας του άτυχου 13χρονου αγοριού που έχασε την ζωή του τόσο άδικα στο λούνα παρκ στο Ελληνικό την Κυριακή το μεσημέρι και της 9χρονης, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όλοι μιλούν για έναν ανεμοστρόβιλο που σήκωσε την μπάλα με τα παιδιά ψηλά στον αέρα και ο πατέρας των παιδιών καταγγέλλει πως η πλαστική μπάλα δεν ήταν δεμένη με σκοινί στο έδαφος.

Ο πατέρας των παιδιών περιγράφει τη στιγμή που είδ�� τα παιδιά να σηκώνονται στον αέρα σε ύψος δέκα μέτρων αλλά και τις αγωνιώδεις προσπάθειες του να σταματήσει την μπάλα που κυλούσε στο έδαφος.

«Και εγώ και η σύζυγος μου βλέπαμε τα παιδιά, ξαφνικά φύσηξε δυνατός αέρας και ανασήκωσε την πλαστική μπάλα στον αέρα περίπου σε ύψος δέκα μέτρων και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος και σε απόσταση δέκα μέτρων από την πισίνα » είπε ο Μιχάλης Λεονάρδος και συνέχισε: «Αμέσως έτρεξα στο σημείο για να δω τα παιδιά και για να σταματήσω την μπάλα που κυλούσε στο έδαφος…».

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε ο ίδιος στην κατάθεσή του για τον 13χρονο είπε οτι «τον βγάλαμε, ένας κύριος του έκανε τεχνητή αναπνοή και αμέσως κάλεσα το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Με τη σύζυγό μου πήγαμε στο νοσοκομείο Παίδ��ν Αγία Σοφία όπου διακομίστηκαν τα παιδιά, οι γιατροί μου γνωστοποιήσαν ότι ο γιος μου είχε καταλήξει από τα τραύματα του».

Στη συνέχεια τόνισε ότι την ευθύνη φέρει «ο υπεύθυνος του λούνα παρκ καθόσον δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και συγκεκριμένα δεν ήταν δεμένο το σκοινί της κυλινδρικής μπάλας στο έδαφος».

Επίσης, στην δικογραφία περιλαμβάνεται έγγραφο ελέγχου πιστοποίησης παιχνιδιών στον Ασπρόπυργο τα οποία «κρίνονται κατάλληλα για λειτουργία μέχρι τον Νοέμβριο του 2013».