​Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικής βλάβη ασκήθηκε σε βάρος των δυο υπαλλήλων και του ενοικιαστή του εξοπλισμού, που συνελήφθησαν για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ενα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη αδελφή του.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να ανατεθεί η δικογραφία σε τακτικό ανακριτή. Και οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Δήμος Ελληνικού: Δεν εκδώσαμε άδεια λειτουργίας λούνα παρκ

Παράλληλα με τη δικαστική έρευνα, με εντολή του αρμόδιου υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, διατάχθηκε η άμεση διενέργεια ελέγχου στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα λειτουργίας του λούνα παρκ.

Πάντως, ο Δήμος σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, είχε εγκρίνει την παραχώρηση-εκμίσθωση του επίμαχου χώρου, όπως αιτήθηκε η εταιρεία HAPPY FUN ΕΠΕ.

Ωστόσο, διευκρινίζει ότι η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ στον συγκεκριμένο χώρο και ως εκ τούτου τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από τον δήμο.

Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται:

«Η εταιρεία «HAPPY FUN ΕΠΕ» είχε ζητήσει με την από 10-10-2013 αίτησή της, την παραχώρηση χώρου στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Αφροδίτης και Κύπρου. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 299/30-10-2013 ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την παραχώρηση - εκμίσθωση του χώρου που αιτήθηκε από την εταιρεία. Στις 15-11-2013 υπογράφηκε συμφωνητικό εκμίσθωσης του χώρου μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας. Η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα – παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από το Δήμο».

Την άμεση διενέργεια ελέγχου στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης διέταξε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, μετά από εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα λειτουργίας του λούνα παρκ.

Συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Ιταλού ενοικιαστή του εξοπλισμού του λούνα παρκ

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Ιταλού ενοικιαστή του εξοπλισμού του λούνα παρκ, Άγης Τάτσης, αφού εξέφρασε βαθιά οδύνη για το περιστατικό, μίλησε «για το πλέον απίθανο και απίστευτο τραγικό γεγονός στο οποίο συνέδραμαν όλες οι απίθανες φυσικές δυνάμεις».

«Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ένας όγκος 80 κιλών, θα μπορούσε να σηκωθεί με μια ριπή ανέμου. Δεν έχει συμβεί ποτέ ατύχημα εδώ και 17 χρόνια που ο πελάτης μου ασχολείται με αυτή τη δουλειά», δήλωσε ο κ. Τάτσης, ο οποίος ανέφερε ακόμη πως είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας, είχε γίνει έλεγχος της πίεσης του αέρα στο παιχνίδι, ήταν δεμένο όπως έπρεπε, αλλά το σκοινί έσπασε και η μπάλα σηκώθηκε 8 μέτρα στο αέρα.

Ο δικηγόρος του Ιταλού ενοικιαστή επισημαίνει ακόμη πως ο κανονισμός απαγορεύει τη λειτουργία του συγκεκριμένου παιχνιδιού όταν ο αέρας ξεπερνά τα 9 μποφόρ, πράγμα που δεν συνέβαινε χθες.