​Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία στο λούνα παρκ στο Ελληνικό εξετάζουν οι Αρχές, την ώρα που ο ιδιοκτήτης παραμένει άφαντος και έχουν ασκηθεί διώξεις για κακούργημα στους τρεις συλληφθέντες. Στο μεταξύ, η 9χρονη αδερφή του 13χρονου αγοριού που έχασε την ζωή του, παραμένει στην Εντατική και η κατάστασή της κρίνεται καλή.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, το ανέμελο παιχνίδι των δύο αδερφών σε νερόμπαλα έγινε αφορμή να χτυπήσει θανάσιμα στο κεφάλι το αγοράκι και να τραυματιστεί σοβαρά το κοριτσάκι. Ο 13χρονος κατέληξε πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων, όπου η 9χρονη νοσηλεύεται στην Εντατική με θλάση στον πνεύμονα και οι γιατροί αισιοδοξούν για την εξέλιξη της κατάστασή της.

Η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις τριών υπαλλήλων του λούνα παρκ, δύο με καταγωγή από το Μπαγκλαντές και ένας ιταλικής καταγωγής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κακουργηματικές διώξεις για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και βαριές σωματικές βλάβες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ ήταν στα Ιωάννινα, όπου βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας του και ενημέρωσε τις αρχές ότι επιστρέφει στην Αθήνα, έχοντας μαζί του την άδεια λειτουργίας του χώρου.

Η τραγωδία φέρνει ξανά στην επιφάνεια το ζήτημα των ελέγχων και της τήρησης των κανόνων ασφαλείας, με την Αστυνομία να εξετάζει αν τηρούνταν οι κανόνες χρήσης της νερόμπαλας που παρέσυρε στον θάνατο το 13χρονο αγόρι. Σημειώνεται πως ο έλεγχος των λούνα παρκ και των παιχνιδιών τους είναι στην αρμοδιότητα σχετικών επιτροπών που υπάρχουν στις Περιφέρειες.