​Το μεγαλείο που έχουν στην ψυχή τους έδειξαν οι γονείς ενός 20χρονου, οι οποίοι μέσα στη θλίψη τους πήραν τη γενναία απόφαση να χαρίσουν ζωή σε τέσσερις ανθρώπους με τον θάνατο του γιου τους από τον Πύργο που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στην επαρχιακή οδό Πύργου - Οινόης, κοντά στο Κουζούλι.

Ο 20χρονος έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, από τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης, καθώς είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πάνω σε ένα ελαιόδεντρο.


Από χθες το μεσημέρι ξεκίνησε μία μεγάλη επιχείρηση, προκειμένου αφ’ ενός να μεταμοσχευθεί το ένα νεφρό και αφ’ ετέρου να μεταφερθούν το δεύτερο νεφρό, το ήπαρ και η καρδιά του 20χρονου.

Το ένα νεφρό μεταμοσχεύθηκε σε λήπτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ενώ το δεύτερο νεφρό δόθηκε για μεταμόσχευση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, το ήπαρ θα μεταμοσχευθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και η καρδιά στο Ωνάσειο.

Η μεταμόσχευση του ενός νεφρού αναμένεται να ξεκινήσει απόψε στο Νοσοκομείο του Ρίου από την επιστημονική ομάδα του Διονύση Καραβία, ενώ επίσης αργά απόψε, στο νοσοκομείο του Ρίου θα ξεκινήσει και μια δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού, από άλλο δότη.