Υπομονή μέχρι τη Δευτέρα πρέπει να κάνουν όσοι δεν τους αρέσει η ξαφνική αλλαγή του καιρού ενώ η λασποβροχή δυστυχώς θα συνεχιστεί.

Συγκεκριμένα:

Βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα που τοπικά, κυρίως στα ηπειρωτικά, θα είναι ισχυρές, περιμένουμε την Κυριακή. Τα φαινόμενα ενδέχεται κατά τόπους να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 16 στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 21 βαθμούς στην Ήπ��ιρο, από 12 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι δυτικοί άνεμοι.

Βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους, με πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Τοπικές βροχές με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας και βελτίωση το βράδυ, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Έριξε χαλάζι στα Καμένα Βούρλα

Εν τω μεταξύ, η κακοκαιρία που σημειώθηκε το Σάββατο στα Καμένα Βούρλα προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε σπίτια, επιχειρήσεις και δρόμους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία θυελλώδεις άνεμοι σε συνδυασμό με καταιγίδα και χαλάζι δημιούργησαν σκηνικό καταστροφής στην περιοχή.