Καζίνο ήταν στην πραγματικότητα «καφετέρια» στα χαρτιά στο Αιγάλεω, που εντοπίστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, χθες το βράδυ.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο κατάστημα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-7 μηχανήματα τύπου «Φρουτάκια»
- 7 μηχανήματα τύπου «Τρίλιζα»
- ένα τηλεκοντρόλ αγνώστου λειτουργίας
- 3 ηλεκτρονικές πλακέτες παιγνίων
- 4 σελίδες με πόντους πελατών και
- το συνολικό χρηματικό ποσό των (403) ευρώ.
Επίσης, στην είσοδο του καταστήματος είχε εγκατασταθεί πόρτα ασφαλείας, η οποία άνοιγε με ειδικό μηχανισμό, ενώ λειτουργούσε και σύστημα - κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και επιτήρησης της εισόδου, προκειμένου να αποφεύγονται ή/και να δυσχεραίνονται οι έλεγχοι των αρμόδιων Αρχών.
Το σύστημα, το οποίο κατασχέθηκε, αποτελούνταν από τρεις κάμερες που ήταν συνδεδεμένες σε ηλεκτρονικό καταγραφέα ( video recorder ) για την αποθήκευση των δεδομένων, ενώ η εικόνα εμφανιζόταν σε οθόνη τηλεόρασης που βρισκόταν εσωτερικά του καταστήματος.
Παράλληλα, διαπιστώθηκαν και παραβάσεις της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα μη επίδειξη του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.) - ανασφάλιστη εργασία τριών (3) ατόμων και μη επίδειξη του βιβλιαρίου επισκευών και συντήρησης του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού.
Συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, οι δύο υπεύθυνοι του καταστήματος (49χρονος ημεδαπός και 25χρονη υπήκοος Ρουμανίας), καθώς και δύο ακόμη ημεδαποί (54 και 52 ετών) οι οποίοι συμμετείχαν ως παίκτες στα απαγορευμένα παίγνια.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για - κατά περίπτωση - παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στα παίγνια, καθώς και παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, ενώ με τις ίδιες κατηγορίες αναζητείται για να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου 22χρονη υπήκοος Ρουμανίας, ιδιοκτήτρια του καταστήματος.