​Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τις αιτήσεις των Βασίλη Στεφανάκου και Παναγιότ Πάπα, συνεργατών του Αλβανού Αλκέτ Ριζάι, που ζητούσαν να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που εκκρεμεί σε βάρος τους.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η καταδικαστική απόφαση για τους δύο έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα. Έτσι, οι ποινές που επιβλήθηκαν και στους δύο είναι πλέον αμετάκλητες.

Πιο συγκεκριμένα ο Βασίλης Στεφανάκος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και 3 μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006, ο Αλκέτ Ριζάι στο Περιστέρι. Επιπρόσθετα, στον Βασίλη Στεφανάκο η ποινή της κάθειρξης επιβλήθηκε επειδή παρείχε καταφύγιο στον Αλκέτ Ριζάι, αν και γνώριζε ότι έχει διαπράξει δολοφονία και ότι στις 4 Ιουνίου του 2006 είχε πραγματοποιήσει με ελικόπτερο απόδραση από τις φυλακές του Μαλανδρίνου.

Παράλληλα ο Παναγιότ Πάπα, ως βασικός συντελεστής στην απόδραση του Αλκέτ Ριζάι, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για αρπαγή με απειλή, για διατάραξη της αεροπλοΐας και για παράνομη κατάληψη αεροσκάφους, μιας και απειλώντας τον χειριστή του ελικοπτέρου κατάφεραν να πραγματοποιηθεί η απόδραση του Ριζάι από τις φυλακές.