​Ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής.

1BOMB_533_355.jpg
Στις 10 Απριλίου στις 6 το πρωί εξερράγη η βόμβα με τα 75 κιλά εκρηκτικής ύλης και οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στρέφονταν στην συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία σήμερα με προκήρυξή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου παραδέχτηκε το ''χτύπημα''.

Υπενθυμίζεται ότι καταζητούμενοι παραμένουν οι κατηγορούμενοι ως ηγετικά στέλεχη της οργάνωσης ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα.

Στην μακροσκελή προκήρυξη μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι στόχος τους ήταν ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ουές Μακ Γκρου.

Διαβάστε ένα απόσπασμα:

«Στις 10 Απρίλιου του 2014 ο Επαναστατικός Αγώνας πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση εναντίον της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής, όπου στεγάζεται και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ουές Μακ Γκρου… Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με αυτοκίνητο-βόμβα που περιείχε 75 κιλά εκρηκτικής ύλης πετρελαιοαμμωνίτιδας (ΑΝFO). Τέσσερα χρόνια ακριβώς μετά το κατασταλτικό χτύπημα εναντίον της οργάνωσης και ενώ το κράτος, όπως και πολλοί εχθροί του ένοπλου αγώνα πανηγύριζαν για την “επιτυχία της εξάρθρωσης” του Επαναστατικού Αγώνα, η ενέργεια αυτή έρχεται να τους διαψεύσει. Η επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας αφιερώνεται στον αναρχικό σύντροφο Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010 κατά τη διάρκεια π��οπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης. Ο σύντροφος έχασε τη ζωή του σε απόπειρα απαλλοτρίωσης αυτοκινήτου που θα χρησιμοποιούταν σε ενέργεια του Επαναστατικού Αγώνα στα πλαίσια της στρατηγικής της οργάνωσης εκείνης της περιόδου-περίοδο έναρξης της οικονομικής κρίσης».