​Πρώτη ανάρτηση: 24/04/2014 15:46

Αποκαλύψεις έγιναν στη δίκη του 16χρονου μαθητή που είχε δεχθεί επίθεση σε σχολείο του Παλαιού Φαλήρου από τον κατηγορούμενο και προφυλακισμένο Χρυσαυγίτη.

Όπως έγινε γνωστό, ακόμα ένας μαθητής απειλήθηκε με μαχαίρι έξω από το σχολείο.

Αιτία ήταν το γεγονός ότι είχε μιλήσει στην κοπέλα του δράστη συμβουλεύοντας την να μην υιοθετεί ναζιστικές απόψεις.

«Ήμουν στο προαύλιο εκείνη τη μέρα, αλλά έμαθα τί έγινε από άλλα παιδιά του σχολείου που φοβούνται να έρθουν να καταθέσουν. Είχα απειληθεί και εγώ από τον πρώτο κατηγορούμενο πριν το περιστατικό. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, είδα τον κατηγορούμενο και την κοπέλα του στο σχολείο και ζωγράφιζαν στους τοίχους σβάστικες. Την επόμενη μέρα προσπάθησα να μιλήσω στην κοπέλα που ήταν συμμαθήτρια μου, αν και ήμουν λίγο απότομος. Εκείνη έστειλε μήνυμα και μόλις σχόλασα με περίμεναν ο κατηγορούμενος και 4 ακόμη άτομα έξω από το σχολείο. Με κοίταζαν έντονα για να με εκφοβίσουν. Την επόμενη μέρα ζήτησα συγγνώμη από την κοπέλα και πήγαμε σε ένα παγκάκι να μιλήσουμε. Ήρθε ο κατηγορούμενος και μερικοί φίλοι του και άρχισαν να με σπρώχνουν. Αυτός έβγαλε μαχαίρι. Ήταν κλειστό αλλά το έπαιζε κοντά στο πρόσωπό μου και μου φώναζε: "παίζεις με την τρέλα του καθενός;" Τη γλίτωσα επειδή είχα ζητήσει συγγνώμη. Θα μπορούσα να είμαι στη θέση του Φ.Δ. Είχα ακούσει ότι η συμμαθήτρια μου ανήκει πολιτικά στη Χρυσή Αυγή. Αυτή και ο κατηγορούμενος άκουσα ότι είχαν καλέσει και έναν άλλο συμμαθητή μας στο πάρκο και του είπε ο κατηγορούμενος: "πες στον Φ.Δ ότι θα τον σκοτώσω ή κάτι τέτοιο".» είπε ο μαθητής.

«Σαν να μην είχε καταλάβει τι έκανε» είπε ο μάρτυρας προσθέτοντας ότι ο κατηγορούμενος του είπε οτι ανήκε στη Χρυσή Αυγή αλλά πλέον δεν ασχολείται.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες για την επίθεση ο οποίος είπε ότι ο κατηγορούμενος του είχε πει ότι «ανήκει στην Χρυσή Αυγή αλλά δεν ασχολείται». Ο μάρτυρας μάλιστα ανέφερε πως του είχε προκαλέσει εντύπωση πως ο κατηγορούμενος κατά τη διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων «με ρώτησε αν θα έχει πρ��βλημα λόγω της υπόθεσης γιατί ήθελε να καταθέσει τα χαρτιά του για ειδικός φρουρός. Σαν να μην είχε καταλάβει τι έκανε»

Επίσης αναφέρθηκε στη δική ότι κατά την έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου βρέθηκαν μια full face μάσκα, μπλουζάκια με εθνικιστικά μηνύματα, μία καραμπίνα σε θήκη στο πατάρι και μία σιδερογροθιά. Η τελευταία ήταν επιμελώς κρυμμένη στα κόπρανα της γάτας. Η μητέρα του αργότερα ισχυρίστηκε οτι την έκρυψε εκεί για να μην συνδεθεί με το παιδί της, ενώ ήταν δική της και την ήθελε για ασφάλεια καθώς εργάζεται σε εταιρία σεκιούριτι. Η καραμπίνα ανήκε στον πατέρα του ο οποίος δούλευε στα ΕΚΑΜ.

Τέλος, το δικαστήριο αποφάσισε το διαχωρισμό της υπόθεσης ως προς το δεύτερο κατηγορούμενο, καθώς μόλις χθες ανακαλύ��θηκε ότι κατά την τέλεση του χρόνου του αδικήματος ήταν ανήλικος και παραπέμφθηκε σε Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Η δική θα συνεχιστεί στις 30 Απριλίου.