​Τρεις σφαίρες, οι δυο εκ των οποίων ήταν θανατηφόρες, δέχθηκε σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο άτυχος νέος, Γιώργος Γυπαράκης, που έχασε τη ζωή του την Κυριακή του Πάσχα (20-04-14), από μπαλωθιές στα Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου.

«Ο άτυχος νέος έχει βληθεί από τρεις σφαίρες… Μία είναι στον τράχηλο και έχει προκαλέσει διαμπερές τραύμα που είναι και το πλέον θανατηφόρο. Το άλλο είναι στη μετωπιαία χώρα και αυτό διαμπερές και το άλλο στην κορυφή της κεφαλής. Έχει τραύμα και στο χέρι μάλλον αντανακλαστική κίνηση. » σημείωσε στο Star ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης.

Όλα έγιναν σε γλέντι. Ένας 40χρονος άνδρας, φίλος του 25χρονου Γιώργου Γυπαράκ , σήκωσε το όπλο του για να ρίξει μπαλωθιές. Όμως οι σφαίρες βρήκαν τον ποδοσφαιριστή, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.

«Εγώ δεν θα το χαρακτηρίσω κακιά στιγμή αλλά μια πράξη που πρέπει να σταματήσει. Εγώ αντιμετωπίζω όλους αυτούς τους νεκρούς. Δεν είναι λεβεντιά, ούτε παληκαριά, είναι μια κακιά συνήθεια και δεν έχει καμία σχέση με έθιμο της Κρήτης.» προσέθεσε ο ιατροδικαστής.

Μάχη τώρα δίνουν οι γιατροί για να σώσουν το μάτι του 23χρονου που τραυματίστηκε στο ίδιο ματωμένο γλέντι.

«Πιθανολογώ πως πρόκειται για επανείσοδο βλήματος. Δηλαδή, έφυγε από τον πρώτο και με τη χαμηλή κινητική ενέργεια που είχε χτύπησε το μάτι και δεν προκάλεσε περαιτέρω βλάβη στον εγκέφαλο. »

Ο 40χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.