πρώτη ανάρτηση: 21-04-2014, 18:00

​Με την γεύση του οβελία στο στόμα, κατά τόπους βροχές και... ουρές στις Εθνικές, επέστρεψαν στα αστικά κέντρα οι εκδρομείς του Πάσχα, με την κίνηση να είναι αυξημένη και την Τροχαία να έχει θέσει σε ισχύ έκτακτα μέτρα.

Έως 5 χιλιόμετρα το μποτιλιάρισμα στη Λαμία

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο 210 χλμ. της Αθηνών - Λαμίας, λίγο πριν τον κόμβο της Λαμίας, όπου το μποτιλιάρισμα έφτασε σε μήκος πέντε χιλιομέτρων, λόγω έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Για να δ��ευκολυνθούν οι οδηγοί, η Τροχαία παρακάμπτει την κυκλοφορία προς το επαρχιακό δίκτυο έτσι ώστε τα αυτοκίνητα να μη φθάνουν στην εθνική οδό στον κόμβο της Λαμίας, αλλά στον κόμβο των Θερμοπυλών.

Υπομονή χρειάζονται όσοι κινούνται στο ύψος της Στυλίδας καθώς παρατηρείται ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ στα διόδια της Αγίας Τριάδας έχει σχηματιστεί ουρά που ξεπερνά τα δύο χιλιόμετρα. Μποτιλιάρισμα υπάρχει και στη συμβολή της εθνικής οδού με το δρόμο Λαμίας - Δομοκού.

Την ίδια ώρα, στο ύψος των διοδίων του Ρίου πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας προς την παλαιά εθνική οδό προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση.

Τα μέτρα της Τροχαίας

Στο μεταξύ, η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός και έχει απαγορεύσει την κίνηση φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου από τις 15:00 έως τις 22:00 στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα στους εξής δρόμους:

- στη νέα Εθνική Οδό και στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

- στη νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ.Στεφάνου (Κρυονέρι).

- στην εθνική οδό Νέων Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

- στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με την Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Δείτε στο βίντεο όσα κατέγραψε η κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στην Αθηνών - Λαμίας