Σοκολάτα, γλυκά, τσιπς… Αυτές είναι μερικές από τις διατροφικές προτιμήσεις των παιδιών για να καταπολεμήσουν το άγχος των εξετάσεων, οι οποίες όμως έχουν και τις… παρενέργειες τους καθώς προσθέτουν κιλά.

«Η "απαίτηση" αυτή δεν είναι τυχαία, οι υδατάνθρακες είναι η τροφή του εγκεφάλου. Εκεί που επέλεγε μια σοκολάτα ας φτιάξει ένα πιο σπιτικό κύκλο. Πχ. μια κρέμα ή ένα ρυζόγαλο» αναφέρει στο STAR o Στέφανος Περτσεμλίδης, διατροφολόγος.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, οι χυμοί είναι πολύ υγιεινό σνακ αλλά «θα προτιμήσ��υμε ένα φρούτο το οποίο έχει μεγαλύτερη διάρκεια ως σνακ».

Οι πανελλήνιες πλησιάζουν ( θα γίνουν σε περίπου 1 μήνα) και όλοι οι υποψήφιοι βγαίνουν εκτός προγράμματος αυτή την περίοδο και στο ένα χέρι έχουν το βιβλίο και στο άλλο το φαγητό.

Όπως εξηγούν μαθήτριες που διαβάζουν για τις πανελλήνιες, λίγο πολύ τα περισσότερα παιδιά έχουν πάρει κιλά αυτές τις ημέρες.

«Το χειρότερο είναι ότι τρώω το βράδυ» εξομολογείται μια μαθήτρια που ξενυχτά διαβάζοντας.

Όπως επισημαίνουν, πάντως, διατροφολόγοι στο STAR υπάρχει και η αντίθετη παρενέργεια από το άγχος, που είναι η περιορισμένη όρεξη και κατ’ επέκταση κατανάλωση φαγητού, η οποία μπορεί να επηρεάσει την απόδοση των μαθητών. Όπως εξηγούν, είναι απολύτως απαραίτητα τρία υγιεινά γεύματα την ημέρα.