Με γενικώς καλό καιρό θα επιστρέψουν οι εκδρομείς του Πάσχα αφού η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα υπάρχουν αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή στις τοπικές βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς θα ρίξει… λάσπη λόγω της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης.

Ειδικότερα, τοπικές βροχές που βαθμιαία θα πυκνώσουν αναμένονται σε Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα και ειδικότερα θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 23 στη Δυτική Ελλάδα, από 7 έως 22 στη Βόρεια Ελλάδα και από 13 έως 22 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα. Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα, αναμένονται αραιές νεφώσεις με ανέμους νότιους ασθενείς-μέτριους και τοπικές βροχές. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, ενώ και στη συμπρωτεύουσα οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς-μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, ενώ θα υπάρχουν πολλά μπλόκα κατά το μήκος των εθνικών δικτύων. Αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.