«Έχω έναν κώδικα τιμής, δεν μετανιώνω» δηλώνει ο 26χρονος Δημήτρης Μπαλτάκος, ο οποίος βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα όταν επιτέθηκε σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής εντός του Κοινοβουλίου μετά την αποκάλυψη του βίντεο με τον πατέρα του από τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Οι πράξεις μας δεν κρίνονται μόνο από το αποτέλεσμα, αλλά και από τα κίνητρά μας. Οι βατραχάνθρωποι, θέλω να πιστεύω ότι ξεχωρίζουν εξαιτίας των αξιών τις οποίες μαθαίνουν με πόνο στο σχολείο τους. Ο κώδικας τιμής βάση του οποίου εγώ εκπαιδεύτηκα, στην προκειμένη περίπτωση παραβιάστηκε κατάφωρα. Οφείλω να προστατεύσω τα χώματά μας, την ορθοδοξία, αλλά και τους ανθρώπους μου» δηλώνει ο αξιωματικός τον ΟΥΚ.
baltakos_1.jpg
Όπως εξηγεί ο ίδιος, όταν ήρθε αντιμέτωπος με τους βουλευτές και τα μέλη της ΧΑ είχε δύο επιλογές: «Είχα να επιλέξω ανάμεσα στο να σκύψω το κεφάλι ή στο να κατευθυνθώ προς το μέρος τους, κάτι που θεώρησα πως ήταν πιο αντρίκεια συμπεριφορά».

Τέλος, για το ότι έφυγε για να μη συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο υιος του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης δηλώνει: «Δεν ήθελα να αποφύγω το αυτόφωρο, αλλά το τηλεοπτικό πανηγύρι που είχε στηθεί. Είχε ήδη τραβήξει πολλά και η μάνα μου».