Από τα χέρια του έχουν περάσει πάνω από 240.000 αρνιά (!) κατά τη διάρκεια της 40χρονης εμπειρίας του.

Ο κ. Πολυχρόνης, ιδιοκτήτης ταβέρνας, είναι ο καλύτερος σύμβουλος για επιτυχημένο ψήσιμο του οβελία και μέσω του STAR μοιράζεται τις γνώσεις του μαζί σας.

Αφού ξεπεράσετε το δίλημμα αρνί ή κατσίκι, πάρτε δίπλα σας… κρασί και μπύρες , βάλτε μουσική και ξεκινάμε:

1. Βγάζουμε τη συκωταριά για να την κάνουμε κοκορέτσι. Προσοχή: δεν «σκίζουμε» το αρνί στο στήθος για να μην στραγγίξει και στεγνώσει.

2. Καθαρίζουμε λαιμό και γλυκάδια. Ρίχνουμε αλατοπίπερο, ρίγανη και για μυρωδικά κόβουμε ένα λεμόνι και καθαρίζουμε τη φλούδα. Το βάζουμε στο πίσω μέρος της σούβλας.

3. Ξεκινάμε με τη σούβλα από το πίσω μέρος: Καρφώνουμε στα μπούτια και σπάμε τα πόδια για να μπορέσει να πιάσει καλύτερα.

4. Γυρνάμε τα δυο πόδια κα τα περνάμε το ένα μέσα στο άλλο.

5. Το δένουμε γερά για να μην μας φύγει (σε χέρια, πόδια και λαιμό). Προσοχή, όμως, όχι με σύρμα γιατί ζεσταίνεται και «κόβει» το κρέας. Παράλληλα, το ράβουμε για να μην παίρνει αέρα.

6. Αφού το δέσουμε, ξεκινάει το ψήσιμο. Το πιο σημαντικό όταν βάλετε το αρνί στη σούβλα είναι τα κάρβουνα να έχουν «χωνεψει», δηλαδή να έχει πάρει ήδη φωτιά και να μην είναι μαύρα έτσι ώστε να μην μυρίσει το αρνί σας. Προσοχή: Θέλει περισσότερη φωτιά στα μπούτια και λιγότερη στη μέση γιατί εκεί είναι λιγότερο το κρέας

7. Το αρνί θα το βάλουμε στη τρίτη σκάλα γιατί άμα το βάλουμε χαμηλά θα μας αρπάξει. Το αφήνουμε περίπου μισή ώρα και αφού ροδίσει και αρχίζει να στάζει ζουμιά, το κατεβάζουμε λίγο πιο χαμηλά και σε λιγότερη φωτιά.

8. Προσοχή: Το τρύπημα του αρνιού είναι μύθος! Γιατί εάν τρυπήσουμε το αρνί θα φύγουν όλα τα ζουμιά και θα μας γίνει στεγνό.

9. Με ένα πινελάκι μπορούμε λιγάκι να το αλείφουμε με λάδι, ρίγανη και αλάτι

10. Στη συνέχεια βάζουμε και δεύτερο ποτηράκι κρασί, προσέχουμε τη φωτιά και ρίχνουμε έναν χορό μέχρι να ψηθεί το αρνί μας! Θα χρειαστούμε περίπου 2 ώρες!