Χωρίς το ψήσιμο του παραδοσιακού οβελία θα περάσουν και φέτος πολλοί συνάνθρωποί μας το Πάσχα, εξαιτίας της ανεργίας και της φτώχειας που μαστίζει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Η Βαρβάκειος όλες αυτές τις ημέρες είχε κίνηση ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που πήγαιναν πάνω-κάτω χωρίς να αγοράζουν κρέας, περιμένοντας ίσως να βρουν κάποια «ευκαιρία» που να αντέχει το πορτοφόλι τους.

Για πολλούς συμπολίτες μας, το Πάσχα είναι μια γιορτή «πολυτέλειας». Κάποιοι, μάλιστα, νιώθουν και άσχημα που στο γιορτινό τραπέζι δεν θα μπορέσουν να έχουν το παραδοσιακό αρνάκι, αφού κατέφυγαν στο σαφώς φθηνότερο χοιρινό.

«Έκανα μια βόλτα και πάω σπιτάκι μου πάλι. Δεν έχω μία, η σύνταξη τελείωσε. Δεν είναι ότι είναι ακριβά, αλλά δεν υπάρχει χρήμα» τονίζει ένας επισκέπτης της Βαρβακείου στο STAR.

«Αν δεν ήταν η συγχωρεμένη η πεθερά μου να μας αφήσει κάποια χρήματα, τα οποία βρήκαμε τώρα, δεν θα σουβλίσαμε. Θα σουβλίζαμε φακές. Αυτή είναι η ζωή του άνεργου. Πήρα ένα κοτόπουλο, ένα κομμάτι Αρνί λίγο για την πιτσιρίκα, λίγες χοιρινές μπριζόλες» αναφέρει ένας άλλος κύριος, ο οποίος εργαζόταν για 30 χρόνια ως λιθογράφος και τώρα είναι άνεργος.