​Θλίψη και πόνο προκαλούν οι ιστορίες και τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την τραγωδία με το επιβατηγό πλοίο που βυθίστηκε στα νερά της Κίτρινης Θάλασσας.

f-2.jpg180414171548_8027.jpg

Μπορεί ο δειλός καπετάνιος να το έβαλε στα πόδια και να άφησε στην τύχη τους το πλοίο, το πλήρωμα και τους επιβάτες του, ωστόσο ο υποδιευθυντής του σχολείου από το οποίο εκατοντάδες μαθητές αγνοούνται συγκλονίζει με την αυτοθυσία του, καθώς αν και κατάφερε να διασωθεί από ναυάγιο, η ψυχή του δεν άντεξε το βάρος και ο ίδιος έδωσε τέλος στην ζωή του.

Αφήνοντας πίσω του ένα απίστευτο σημείωμα ο 52χρονος Κανγκ Μιν-Κιού βρέθηκε την Μεγάλη Παρασκευή, κρεμασμένος με τη ζώνη του από ένα δένδρο, έξω από το γυμναστήριο όπου στεγάζονται συγγενείς των 274 αγνοούμενων επιβαινόντων.

«Το να επιβιώνεις μόνος τη στιγμή που 200 αγνοούνται είναι πολύ επίπονο. Αναλ��μβάνω ολόκληρη την ευθύνη. Εγώ πίεσα για τη σχολική εκδρομή» έγραψε ο Κανγκ Μιν-Κιού και συνέχισε «Θα γίνω ξανά καθηγητής, στη μετά θάνατον ζωή, των μαθητών μου των οποίων τα σώματα δεν έχουν εντοπιστεί».

Υπενθυμίζουμε πως ανάμεσα στους 476 επιβαίνοντες βρίσκονταν 325 δευτεροετείς μαθητές του γυμνασίου Danwon, οι οποίοι συμμετείχαν σε τετραήμερη σχολική εκδρομή.

ferry-infographic-data.jpg

Έως τώρα από τα νερά έχουν ανασυρθεί 28 πτώματα, όμως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί τραγικά, καθώς 60 ώρες μετά το ναυάγιο οι ελπίδες για την εξεύρ��ση επιζώντων εξανεμίζονται.

Οι αγνοούμενοι πιστεύεται πως παγιδεύτηκαν στο «κουφάρι» του βυθισμένου σκάφους.

Έχουν διασωθεί 174 άτομα.