​Η εταιρεία «Mikel coffee» απάντησε στην καταγγελία τριών βουλευτών του ΚΚΕ που αναφέρουν πως οι εργαζόμενοι των καφέ απειλούνται με μη πρόσληψη κατά το διάστημα της εκπαίδευσής τους και με απόλυση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και ότι εξαναγκάζονται από την επιχείρηση, να υπογράφουν ιδιωτικά συμφωνητικά και να δεσμεύονται μάλιστα πως θα καταβάλλουν και αποζημίωση 10.000 ευρώ στην αλυσίδα των καφέ αν δεν τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.

Μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε επιβεβαιώνει την ύπαρξη της ρήτρας την οποία κατήγγειλε το ΠΑΜΕ, τονίζοντας, ωστόσο, ��τι δεν την έχει χρησιμοποιήσει ποτέ.

«Η συγκεκριμένη ρήτρα ισχύει και υπογράφεται κατά τη σύναψη της σχετικής σύμβασης. Οι όροι αφορούν στη χρήση της τεχνογνωσίας με χρονικό περιορισμό ενός έτους. Ακόμα και σε περιπτώσεις εργαζομένων, οι οποίοι πήγαν να εργαστούν σε ανταγωνιστική επιχείρηση δεν κινηθήκαμε νομικά. Η εταιρεία λειτουργεί με το σύστημα του franchise και οι συνεργάτες της επενδύουν σε μία συγκεκριμένη τεχνογνωσία, η οποία δεν μπορεί να αποτελεί έρμαιο στα χέρια οποιουδήποτε. Ως παράδειγμα αναφέρουμε περιπτώσεις, στις οποίες ανταγωνιστικές εταιρείες έστελναν εργαζόμενους για ένα μήνα, εκπαιδεύονταν και μετά επέστρεφαν στις εταιρείες προέλευσής τους».