​Σημαντική επιδείνωση σύμφωνα με τη ΕΜΥ θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης.

Πιο συγκεκριμένα: την Μεγάλη Τετάρτη, είχαμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες ακόμα και χαλάζι που συνοδεύονταν από πολύ ισχυρούς ανέμους στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν κατά διαστήματα να είναι τοπικά ισχυρές. Τα παραπάνω έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα βαθμιαία όμως στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (πάνω από τα 1.100 μέτρα)

Βέβαια ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από το Μεγάλο Σάββατο. Το Μεγάλο Σάββατο βροχερός καιρός αναμένεται στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

Όμως, ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα θα είναι αρκετά καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μόνο στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο ,την Μακεδονία και τη Θράκη το μεσημέρι-απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, στα βόρεια θα φτάσει τους 16-18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα κινηθεί στους 19-22 βαθμούς.

Με περισσότερες ώρες ηλιοφάνεια, και λιγότερα σύννεφα προβλέπεται ο καιρός τη Δευτέρα του Πάσχα, ενώ οι άνεμοι δε θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.