​Στην ομολογία πως κρατούσε το μαχαίρι στο χέρι του όταν τον πλησίασε ο Παύλος Φύσσας, προχώρησε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιώργος Ρουπακιάς, στην τρίτη κατά σειρά απολογία του ενώπιον των ανακριτικών αρχών.

Ισχυρίζεται όμως πως αυτό το έκανε για λόγους εκφοβισμού και μόνο, προβάλλοντας για μια ακόμα φορά το σενάριο της αυτοάμυνας.

Ανακρίτρια: «Το μαχαίρι το είχατε βάλει στη τσέπη σας ή το κρατούσατε στο χέρι βγαίνοντας από το αυτοκίνητο»;

Ρουπακιάς: «Όχι το κρατούσα στο χέρι. Δεν ήθελα ούτε να τον σκοτώσω ούτε να τον τραυματίσω. Το μαχαίρι ήταν κλειστό. Θα του το έδειχνα για να τον εκφοβίσω»

Ο Ρουπακιάς στη δεκάωρη απολογία του στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, δεν επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της απολογίας του στην ανακρίτρια Πειραιά, λέγοντας πως «τα πραγματικά περιστατικά είναι αυτά που είπα στους ανακριτές του πρωτοδικείου Αθηνών».

Με αυτό τον τρόπο θέλησε να δικαιολογήσει και τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε μεταξύ των δυο πρώτων του απολογιών:

Ανακρίτρια: «Τι εννοείτε με τη δήλωση «χρυσαυγίτης ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι. Χρυσαυγίτης πεθαίνεις»;

Ρουπακιάς: «Η έννοια του χρυσαυγίτη είναι τόσο απλή που σημαίνει να αγαπάς τη πατρίδα σου, να μελετάς την ιστορία της, όχ�� όπως μας την έχουν διδάξει στα σχολεία αλλά ψάχνοντας την πραγματικότητα»

Ανακρίτρια : «Στις φωτογραφίες που έχετε από τη κατασκήνωση υπάρχουν σημαίες που απεικονίζουν τα ΕΣ- ΕΣ. Τι λέτε γι αυτό;»

Ρουπακιάς: «Δεν γνωρίζω τι σημαίες είναι. Εγώ δεν κράτησα ποτέ τέτοια σημαία»

Ερωτηθείς για την πειθαρχία της Οργάνωσης απάντησε ότι «η πειθαρχία δεν ήταν υποχρεωτική σε κανέναν. Ήταν όμως υποχρεωτική στον τρόπο της συμπεριφοράς μας. Να σεβόμαστε το διπλανό μας, να μην οχλαγωγούμε και να μην τσακωνόμαστε».

Για τα μηνύματα πειθαρχίας που λάμβαναν στο κινητό τους τα μέλη της ΧΑ (π.χ όλοι με στρ��τιωτικά παντελόνια στη τάδε εκδήλωση, είπε πως «Σε εμένα ουδέποτε ήρθε τέτοιο μήνυμα. Άλλωστε η ιδιοσυγκρασία μου δεν δέχεται τέτοια μηνύματα».

«Τρέχουν» τις απολογίες για να μην αποφυλακιστούν οι προσωρινά κρατούμενοι

Εικοσιεννέα προσωρινά κρατούμενοι και 66 συνολικά κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δημιουργούν ένα ασφυκτικό χρονικά πλαίσιο για να ολοκληρωθεί η ανάκριση και να γίνει η δίκη για την υπόθεση εντός 18 μηνών.

Αυτό επισημαίνουν με έγγραφό τους προς τη Βουλή οι ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου, ζητώντας ενημέρωση και ουσιαστικά, χωρίς να το αναφέρουν, να ληφθεί άμεσα απόφαση για άρση ή όχι της ασυλίας των Βουλευτών, αλλιώς θα υπάρχει κίνδυνος να αποφυλακιστούν κάποιοι πριν εκπνεύσει η δίκη τους.

Το έγγραφο προφανώς εστάλη με δεδομένο πως υπάρχει καθυστέρηση της Ολομέλειας για την λήψη σχετικής απόφασης και όπως επισημαίνουν θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η δικογραφία.