Πρώτη ανάρτηση: 15/04/2014, 18:39

​Ένοχους έκρινε ομόφωνα το μεικτό ορκωτό δικαστήριο τους δύο κατηγορούμεν��υς για την εν ψυχρώ δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού Σαχζάτ Λούκμαν στα Πετράλωνα, καταδικάζοντάς τους σε ισόβια κάθειρξη, 32 μήνες φυλακή και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Διονύση Λιακόπουλο και στον Χρήστο Στεργιόπουλο, οι οποίοι καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή.

Το δικαστήριο πάντως δεν αποφάνθηκε επί του ρατσιστικού κινήτρου της δολοφονίας. Όταν ρωτήθηκε από την πολιτική αγωγή, η πρόεδρος υποστήριξε ότι θα φανεί από το σκεπτικό της απόφασης.

Οι δύο άνδρες τον Ιανουάριο του 2013 είχαν πλησιάσει τον νεαρό Πακιστανό, ο οποίος έκανε ποδήλατο και τον δολοφόνησαν με επτά μαχαιριές.

Στα σπίτια τους μετά από έρευνες της αστυνομίας είχαν βρεθεί τρία στιλέτα, τύπου πεταλούδα, ένας σουγιάς, μια μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή, ένα αεροβόλο πιστόλι, μια σιδερογροθιά, μεταλλικά σφαιρίδια, δύο σφαίρες πολεμικού τυφεκίου, δύο ξύλινα ρόπαλα και σφεντόνα. Επίσης στο σπίτι του ενός από τους δύο κατηγορουμένους είχαν βρεθεί και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.