Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ καθώς από Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση.

Συγκεκριμένα, την Μεγάλη Τετάρτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που είναι πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και πολύ ισχυρούς ανέμους στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.

Τα έντονα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν σε όλη τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλία και την Κεντρική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας (κυρίως της Δυτικής) και της Δυτικής Στερεάς (πάνω από τα 1.200 μέτρα).

Την Μεγάλη Πέμπτη στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν κατά διαστήματα να είναι τοπικά ισχυρές. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα βαθμιαία, όμως στη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα έχουμε στα ορεινά (πάνω από τα 1.100 μέτρα)

Τέλος, τη Μεγάλη Παρασκευή, ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί με περαιτέρω εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες στις περισσότερες περιοχές εκτός από την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου όπου είναι πιθανό να εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Χιόνια θα πέσουν στα Κεντρικά και Βόρεια ορεινά (πάνω από τα 1.100 μέτρα).