​Αίσθηση στην αγορά με πολλές αντιδράσεις αλλά και καταγγελίες προκάλεσε η απόφαση της Lidl να προχωρήσει από την Κυριακή των Βαΐων έως και το Μεγάλο Σάββατο στη διάθεση νωπού αρνιού, ολόκληρου ή συσκευασμένου τεμαχισμένου στην τιμή των 3,99 ευρώ/κιλό.

Σύμφωνα με επιστολή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή προς την αλυσίδα στην υπηρεσία έγιναν καταγγελίες βάσει των οποίων τα αποθέματα αρνιού εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα την Κυριακή, 13 Απριλίου, και ενημερώνονταν από τους υπαλλήλους των καταστημάτων να προμηθευτούν αρνί σε άλλη τιμή.

Η ΓΓΚ ζήτησε από τη Lidl να προσκομίσει στοιχεία για τον αριθμό των αρνιών που έχει προμηθευτεί συνολικά και ανά κατάστημα με βάση και τα σχετικά παραστατικά, τα στοιχεία για τον αριθμό των αρνιών που διέθεσε προς 3,99 ευρώ/κιλό στις 13 Απριλίου και τέλος να απαντήσει εάν παρά την εξάντληση των αποθεμάτων συνεχίζει να διαφημίζει την προσφορά.

Πάντως, σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών Χονδρικής πώλησης -τιμοληψία Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου- του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) η κατώτερη τιμή για το αρνί γάλακτος διαμορφώνεται στα 5,8 ευρώ το κιλό, η ανώτερη στα 6,8 ευρώ το κιλό και η επικρατούσα στα 6,5 ευρώ το κιλό. Σε ό,τι αφορά την τιμή των κατσικιών η κατώτερη τιμή διαμορφώνεται στα 6,3 ευρώ το κιλό και η ανώτερη στα 6,9 ευρώ το κιλό με την επικρατούσα στα 6,6 ευρώ, ενώ τα εισαγόμενα αρνιά (FYROM και Ρουμανία) η κατώτατη τιμή διαμορφώνεται στα 5,8 ευρώ το κιλό και η ανώτερη στα 6,1 για τα αρνιά της Ρουμανίας και στα 6 ευρώ για τα αρνιά από τη FYROM.

Τι απαντά �� Lidl

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σχετικά με την τιμή και τις ποσότητες της πασχαλινής προσφοράς αμνοεριφίων, που διαθέτει η Lidl Hellas στα καταστήματά της, προχώρησε η εταιρεία.

Η Lidl Hellas αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα εξής: «Την παρούσα εβδομάδα, η Lidl Hellas διαθέτει στα καταστήματά της σε προσφορά διαφόρους κωδικούς συσκευασμένου νωπού αρνιού. Συνολικά, η Lidl Hellas έχει προγραμματίσει να διαθέσει περίπου 190.000 κιλά νωπό αρνί στην ελληνική αγορά. Η ποσότητα αυτή είναι περίπου 14 φορές μεγαλύτερη, σε σχέση με τις ποσότητες που είχε διαθέσει πέρυσι στην ελληνική αγορά, την αντίστοιχη περίοδο.

Ο προγραμματισμός έχει γίνει με τέτοιον τρόπο, ώστε τα καταστήματα να μπορούν να προβαίνουν απ�� 13/4 μέχρι 19/4 σε πολλαπλές παραγγελίες/προμήθειες.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα προέρχονται από πιστοποιημένο Έλληνα προμηθευτή. Οι διαδικασίες, που ακολουθούνται κατά την παραγωγική διαδικασία, υπάγονται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. Τα αποτελέσματα αυτών επιβεβαιώνουν την άριστη ποιότητα του εμπορεύματος.

Η αποδοχή στα συγκεκριμένα προϊόντα στις αρχές της εβδομάδας ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πελατών μας. Σας ζητούμε συγγνώμη για όποια αναστάτωση προκλήθηκε κατά την προσφορά των συγκεκριμένων προϊόντων».