​Μοιάζει απίστευτο είναι όμως αληθινό. Επιβάτης λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο Ομόνοια- Πειραιά, στο ύψος των Πετραλώνων, απείλησε με όπλο τους ελεγκτές την ώρα που του ζήτησαν να τσεκάρουν το εισιτήριο του την Δευτέρα το πρωί.

Αστυνομικοί που έκαναν ελέγχους στην περιοχή συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος είναι συνταξιούχος αστυνομικός!

Ο ένας από τους ελεγκτές περιγράφει αποκλειστικά στο STAR και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα τις στιγμές τρόμου που έζησε αυτός και ο συνάδελφός του: «Καταρχήν ο συνάδελφος λιποθύμησε από τον φόβο του, έπεσε κάτω. Μετά ήρθαν δυο αστυνομικοί και αφόπλισαν τον συνταξιούχο!»

Η ώρα ήταν λίγα λεπτά μετά τις 10 και μισή το πρωί όταν οι δυο ελεγκτές μπήκαν στο λεωφορείο της γραμμής 49 που εκτελούσε την διαδρομή Ομόνοια-Πειραιά. Κατά την διάρκεια του ελέγχου πλησίασαν έναν από τους επιβάτες και του ζήτησαν το εισιτήριο της διαδρομής.

«Ένας κύριος, ο οποίος είχε ένα παλιό εισιτήριο. Η συμπεριφορά του όμως ήταν άψογη. Μόλις περάσαμε την Ιερά Οδό έπρεπε να κατέβουμε. Τότε εγώ κατευθύνθηκα προς τον οδηγό να πάρω τον αριθμό μητρώου του και γυρνώντας πίσω είδα τον επιβάτη να έχει βγάλει το όπλο, να το είχε βάλει στο στήθος του συναδέλφου μου και να τον απειλεί!» είπε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχασα το φως μου, όχι απλά φοβήθηκα! Αλλά για καλή μας τύχη ήταν πολύ κοντά μας μια ομάδα ΔΙΑΣ».

Για 1 ευρώ και 20 λεπτά ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός δεν δίστασε να βγάλει το όπλο του!

Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου οδηγήθηκε ο 60χρονος και αργά το απόγευμα πήγε στον εισαγγελέα.