​Δεν έχει τέλος το θρίλερ με το εξαφανισμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines…. Μετά το δημοσίευμα της μαλαισιανής εφημερίδας New Straits Times, για τηλεφωνική κλήση που προσπάθησε να κάνει κατά την διάρκεια της πτήσης ο 27χρονος συγκυβερνήτης του αεροπλάνου που μετέφερε 239 άτομα και χάθηκε μυστηριωδώς στις 8 Μαρτίου μετά την απογείωση από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, ένα νέο σενάριο για το μοιραίο Boeing που βλέπει το φως της δημοσιότητας ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της μαλαισιανής εφημερίδας Daily Star, η οποία επικαλείται ρωσικές πηγές, το μοιραίο αεροσκάφος δεν συνετρίβη και όλοι οι επιβάτες είναι ζωντανοί. Όπως αναφέρει η εφημερίδα το αεροσκάφος έχει προσγειωθεί στο Αφγανιστάν, από αεροπειρατές.

Μάλιστα, όπως γράφει η Daily Star, oι επιβάτες είναι ζωντανοί και «ζουν σε καλύβες, χωρισμένοι σε επτά ομάδες χωρίς σχεδόν πρόσβαση σε φαγητό».

Όπως τονίζει η εφημερίδα 20 εκ των επιβατών, ασιατικής καταγωγής, έχουν μεταφερθεί στο Πακιστάν.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Την ίδια ώρα, όπ��ς αναλυτικά γράψαμε χθες στο star.gr, δέκα αεροπλάνα και 14 πλοία συνεχίζουν να αναζητούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους στο νότιο τμήμα του Ινδικου Ωκεανού, αλλά ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ προειδοποίησε πως θα χρειαστεί πολύς καιρός ακόμη.

«Το να επιχειρείται να εντοπισθεί κάτι 4,5 χλμ. κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού σε απόσταση περίπου 1.000 μιλίων από τις ακτές αποτελεί ένα τεράστιο έργο και είναι πιθανό να χρειασθεί να συνεχίσουμε για πολύ καιρό ακόμη», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το κοινό κέντρο συντονισμού των υπηρεσιών (JACC) στο Πέρθ, στο οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός των επιχειρήσεων, ανακοίνωσε το πρωί ότι περιορίσθηκε ακόμη περισσότερο η ζώνη έρευνας για τον εντοπισμό των συντριμμιών του αεροσκάφου��,η τύχη του οποίου αγνοείται εδώ και 4 εβδομάδες.

ΒΙΝΤΕΟ STAR