Στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου του Κολλεγίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική συναυλία Αζερικής μουσικής της Νεανικής Ορχήστρας Δωματίου της Μουσικής Ακαδημίας του Μπακού.

Η συναυλία έγινε σε συνδιοργάνωση της Πρεσβείας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» για την ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Η πρόεδρος του συλλόγου Ελπίδα κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και ο πρέσβης της Δημοκρατίας του Αζερμπαιτζάν στην Ελλάδα, κύριος Ραχμαν Μουσταφαγιεβ καλωσόρισαν όσους παραβρέθηκαν στη συναυλία και ενίσχυσαν το σκοπό της.

«Δεν είναι η πρώτη συναυλία στην Ελλάδα. Όμως για πρώτη φορά κάνουμε μια φιλανθρωπική συναυλία προς όφελος των παιδιών με καρκίνο σε συνεργασία με τον σύλλογο Ελπίδα. Και θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη για αυτή την λαμπρή και πολύ ευγενή ιδέα» σημείωσε ο κύριος Ραχμαν Μουσταφαγιεβ.

Στη συναυλία συμμετείχε και ο διεθνούς φήμης Έλληνας καλλιτέχνης Γιώργος ��ταλάρας.

Το ρεπερτόριο της Ορχήστρας περιελάμβανε μελωδίες γνωστών Αζέρων και Ευρωπαίων συνθετών. Καλλιτεχνικός διευθυντής ήταν ο διάσημος πιανίστας και πρύτανης της Μουσικής Ακαδημίας του Μπακού, καθηγητής Farhad Badalbeyli.

Τη συναυλία παρακολούθησαν ο υφυπουργός νεολαίας του Αζερμπαϊτζάν, πρέσβεις άλλων χωρών καθώς και πολλοί φίλοι του συλλόγου Όραμα Ελπίδας.