​Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες από σχολεία ολόκληρης της χώρας κατέκλισαν το Παναθηναϊκό Στάδιο στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» που διοργάνωσαν για τέταρτη συνεχή χρονιά το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η φετινή «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» ήταν αφιερωμένη στα παιδιά του συλλόγου «Ελπίδα» τα οποία μαζί με τους Έλληνες Ολυμπιονίκες, τους μαθητές και τους εθελοντές έφτιαξαν με τρομερό ζήλο και μεράκι χιλιάδες λεύκα χάρτινα καραβάκια με τα οποία σχημάτισαν στον αγωνιστικό χώρο του Καλλιμάρμαρου ένα μεγάλο λευκό περιστέρι, σύμβολο της Ειρήνης, με στοχο να συμπεριληφθεί στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες.

«Ευχαριστώ την Ακαδημία που αφιερώνει αυτή την ημέρα στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και στον σύλλογο «Ελπίδα». Δεν είναι η πρώτη φορά που στέκεται στο πλευρό μας και μάλιστα σήμερα φέρνει τόσους νέους φίλους δίπλα μας, εκφράζοντας έμπρακτα βασικές αρχές του Ολυμπισμού που είναι: ο σεβασμός, η διαφορετικότητα και η αλληλεγγύη. Η παρουσία των Ολυμπιονικών κάνει την χαρά μου ακόμα μεγαλύτερη και θα ήθελα για άλλη μια φορά να τους ευχαριστήσω που έχουν γίνει σημαιοφόροι στην εκστρατεία μας για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών» δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ" κυρία Μαριάννα Β��ρδινογιάννη.

Μέσα από τις δράσεις του προγράμματος τα παιδιά έστειλαν από καρδιάς προς ολόκληρο τον κόσμο τα μηνύματα που πρεσβεύουν οι Ολυμπιακές αξίες και τα Ολυμπιακά ιδεώδη όπως είναι η ειρήνη, η φιλία, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η συναδέλφωση των λαών και το ευ αγωνίζεσθαι.

«Οι μαθητές από όλα τα σχολεία της χώρας ήλθαν εδώ να δώσουν ένα μήνυμα, ότι η Ελλάδα γέννησε τις Ολυμπιακές αξίες, τις υποστηρίζει και είναι ο μεγάλος τερματοφύλακας των αξιών» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, κος Ισ.Κούβελος.

«Το μόνο που μπορούμε να δώσουμε στη νέα γενιά, για να έχουμε μια καλύτερη Ελλάδα αύριο είναι να δώσουμε παιδεία και αθλητισμό» ανέφερε χαρακτηριστικ�� ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αφιλοκερδώς καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Καπουτζίδης που είχε ρόλο παρουσιαστή, η Demy, ο Κώστας Μαρτάκης και οι Vegas που ξεσήκωσαν με τα τραγούδια τους μαθητές.