​Σε αργία τέθηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι έξι προφυλακισθέντες σωφρονιστικοί υπάλληλοι του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας Σερρών, οι οποίοι κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι.

Αναβλήθηκε η απολογία σωφρονιστικού υπαλλήλου για τον θάνατο του Καρέλι

Εν τω μεταξύ, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα απολογία του ένατου σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Νιγρίτας, που κλήθηκε από την ανακρίτρια Σερρών να λογοδοτήσει για τον θάνατο του βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι.

Ο κατηγορούμενος δεσμοφύλακας φέρεται να προέβαλε τον ισχυρισμό ότι κατά την άφιξη του 42χρονου κακοποιού είχε ολοκληρώσει τη βάρδιά του και δεν βρισκόταν στο χώρο των φυλακών.

Έτσι, η ανακρίτρια Γεωργία Τουτουντζή ανέβαλε την απολογία του συγκεκριμένου φύλακα έως ότου προσκομιστούν από το σωφρονιστικό κατάστημα αποδεικτικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν τον ισχυρισμό του. Στη συνέχεια -και με βάση τα επίμαχα αποδεικτικά στοιχεία- θα κληθεί εκ νέου να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Σερρών.

Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί τη Μ. Δευτέρα, οπότε κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις άλλοι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ την επόμενη μέρα, Μ. Τρίτη, αναμένεται να απολογηθούν οι δύο τελευταίοι συνάδελφοί τους, από τους συνολικά 15 κατηγορούμενους δεσμοφύλακες. Ήδη για την υπόθεση προφυλακίστηκαν, μετά τις απολογίες τους, έξι κατηγορούμενοι, ενώ άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.