​Συγκλονίζουν τα πλάνα της έκρηξης έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος που κατέγραψε καρέ καρέ κάμερα ασφαλείας από κατάστημα και εξασφάλισε ο Βαγγέλης Γκούμας.

Η στιγμή της έκρηξης

Όπως βλέπετε στο βίντεο ντοκουμέντο λίγα δευτερόλεπτα πριν εκραγεί το παγιδευμένο αυτοκίνη��ο δυο γυναίκες περπατούν αμέριμνες.

Η ώρα είναι 5 και 58 και 37 δευτερόλεπτα. Μόλις 9 δευτερόλεπτα μετά ακούγεται η δυνατή έκρηξη. Το ωστικό κύμα όπως βλέπετε παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του.

Η διάρκειά του ξεπερνά τα 5 δευτερόλεπτα. Εκείνη ακριβώς την στιγμή ένας άντρας βγαίνει από την στοά και κοιτάει με τρόμο προς το σημείο της έκρηξης. 9 δευτερόλεπτα να είχαν καθυστερήσει οι δυο γυναίκες και θα ήταν ακριβώς στην πορεία του ωστικού κύματος με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο οδηγός του αυτοκινήτου φορώντας κράνος επιβιβάστηκε σε μια μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ένα άλλο άτομο και έφυγαν προς την οδό Αμερικής.

Οι δράστες ειδοποίησαν την ιστοσελίδα και την εφημερίδα περίπου στις 5 και 10 ενώ την ίδια περίπου ώρα ο σεκιούριτι ειδοποίησε την αστυνομία. Η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε δυο μοτοσυκλέτες να φεύγουν και να ακολουθούν την διαδρομή που περιέγραψαν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Η μια καταγραφή έγινε ένα λεπτό πριν τις 5 και η άλλη επτά λεπτά μετά τις 5. Στις 5 και 11 πρώτα λεπτά φαίνεται το πρώτο περιπολικό ενώ λίγα λεπτά αργότερα αστυνομικοί ερευνούν τον δρόμο.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα βίντεο που έχουν καταγράψει την έκρηξη αλλά και τις κινήσεις των δραστών.