​Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που ένα 9χρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας από μηχάνημα ύψους 10 μέτρων σε περιοδεύον λούνα παρκ της Χαλκίδας.

Σήμερα και έπειτα από μία πολύχρονη δικαστική διαδικασία, το Πρωτομονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδος επέβαλε φυλάκιση δύο ετών για σωματική βλάβη από αμέλεια στην ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, την υπεύθυνη και τον χειριστή του παιχνιδιού στο οποίο είχε ανέβει το 9χρονο κοριτσάκι ��αζί με τη μητέρα του.

Ήταν βράδυ της 27ης Ιουλίου του 2009 όταν τα γέλια διαδέχτηκαν τα κλάματα. Το τραγικό συμβάν έγινε γύρω στις 10:30 το βράδυ.

«Το μηχάνημα εκείνη τη στιγμή άρχισε να γυρίζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και μετά από 20 δευτερόλεπτα άρχισα να βλέπω τα πόδια του παιδιού, ενώ κοιτάγαμε ψηλά πάνω, να αρχίζουν να σηκώνονται από το πάτωμα» σημείωσε ο πατέρας του κοριτσιού, Γιάννης Μπουρτζίκας.

Η μικρή καθόταν στη μέση του μηχανήματος και η μητέρα της ακριβώς δίπλα. Οι μπάρες ασφαλείας φάνηκε πως τελικά δεν ήταν αρκετές για να κρατήσουν το κοριτσάκι το οποίο άρχισε να γλιστράει σιγά σιγά. Η μητέρα της προσπάθησε να τη συγκρατήσει αλλά δεν μπορούσε λόγω της ταχύτητας που είχε αναπτύξει το μηχάνημα.

«Συνειδητοποίησα ότι ζαλίστηκε και δεν μπορούσα να βρω τον άντρα μου από κάτω για να του μιλήσω» τόνισε η μητέρα του κοριτσιού, Σίσσυ Καφενιώτου.

Ο πατέρας της βλέποντας την κόρη του να κρέμεται από τις μπάρες ασφαλείας του μηχανήματος, πήγε στον χειριστή του και ζήτησε να σταματήσει τη λειτουργία του.

Ήταν όμως ήδη αργά… Η κόρη του έπεσε από ύψος 10 μέτρων.

Η μικρή διεκομίσθη στο νοσοκομείο Χαλκίδος όπου μπήκε αμέσως στο χειρουργείο και έγινε αφαίρεση σπλήνας.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους έκαναν λόγο για «κακιά στιγμή» και υποστήριξαν πως το παιδί πανικοβλήθηκε από την αδρεναλίνη και προσπάθησε να απεγκλωβιστεί από τις μπάρες ενώ το μηχάνημα ήταν ε�� κινήσει.

Το κοριτσάκι σήμερα είναι 14 ετών και παρόλη την περιπέτεια που πέρασε είναι καλά στην υγεία της.