​Λίγες ώρες μετά την πρωινή ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Αμερικής, οι αστυνομικοί του Τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προσπαθούν να εντοπίσουν κάποιο ίχνος που θα τους βοηθήσει ώστε να εξακριβώσουν την ταυτότητα των δραστών.

Μια ομάδα της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται αυτή την ώρα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που υπάρχει στην Τράπεζα της Ελλάδος και εξετάζει το υλικό καρέ-καρέ από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ��ο παγιδευμένο αυτοκίνητο το έχουν εντοπίσει σε αυτό το υλικό και την ώρα μάλιστα που κινείται στην οδό Σταδίου αλλά και την ώρα που το σταθμεύουν οι τρομοκράτες.

Επίσης, ο οδηγός ήταν μόνος του μέσα στο αυτοκίνητο και φορούσε κουκούλα. Μετά τη στάθμευση του οχήματος ανέβηκε σε μοτοσικλέτα, την οποία οδηγούσε ένας ακόμη κρανοφόρος και διέφυγαν από την οδό Αμερικής με κατεύθυνση προς Πανεπιστημίου.

Ακόμα, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στις μαρτυρίες των ανθρώπων που είδαν τους δυο άνδρες.

Συγκεκριμένα ένας μάρτυρας-κλειδί φέρεται να είπε ότι είδε έναν νεαρό, ο οποίος φορούσε κουκούλα να παρκάρει το αυτοκίνητο στην οδό Αμερικής και στην συνέχεια να επιβιβάζεται σε μια μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες, όπου τον περίμενε ένας συνεργός που φορούσε κράνος.

Ακόμα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική είχε προειδοποιήσει πριν από ένα μήνα περίπου, πως υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να γίνει μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα και άγνωστοι δράστες να χτυπήσουν οικονομικό στόχο.

Όσον αφορά τα 75 κιλά εκρηκτικής ύλης που βρισκόταν μέσα στο παγιδευμένο αυτοκίνητο, υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι πρόκειται για ζελατοδυναμίτιδα.

Επιπροσθέτως σοβαρές είναι και οι υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί στα γύρω καταστήματα, όπως και στο Θέατρο «Αλίκη», επί της οδού Αμερικής.

Άνοιξαν οι δρόμοι

Άνοιξε λίγο μετά τις 14:00 η οδός Πανεπιστημίου, η οποία ήταν κλειστή από τα ξημερώματα, λόγω των ερευνών της ΕΛΑΣ.

Επίσης νωρίτερα δόθηκαν στην κυκλοφορία η οδός Σταδίου και η Αμερικής.