​Ανεργία, φτώχεια, απόγνωση είναι η ζοφερή κατάσταση μέσα στην οποία ζουν χιλιάδες συμπατριώτες μας, οι οποίοι απελπισμένοι ως ύστατη λύση για να μπορέσουν να βρουν κάποια χρήματα, σκέφτονται μέχρι και το να πουλήσουν το νεφρό τους ή ένα άλλο ζωτικό τους όργανο.

Όπως αποκάλυψε ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Νίκος Πελεκάσης πολλοί είναι εκείνοι που πάνω στην απελπισία τους, έχουν επισκεφθεί το γραφείο του, ζητώντας να τους βρει αγοραστές για το νεφρό τους, ή του έχουν στείλει e – mail, στα οποία του περιγράφουν την δραματική τους κατάσταση.

«Είμαι σε δύσκολη κατάσταση και επιθυμώ να πουλήσω το νεφρό μου. Στην τιμή των 100.000 ευρώ… Δεν γίνεται διαφορετικά, θα μου τα πάρουν όλα και δεν το θέλω. Σας παρακαλώ να μιλήσουμε για τα περαιτέρω… επείγον. Το τηλέφωνο είναι… Ο Θεός να με συγχωρέσει για την πράξη αυτή», έγραφε ένας οικογενειάρχης στον κ. Πελεκάση.

Συγκλονίζει επίσης και το mail ενός 32χρονου, ο οποίος ήταν άνεργος για πολύ καιρό και είχε βρεθεί σε αδιέξοδο.

«Με λένε Δημήτρη και είμαι 32 χρονών, άνεργος. Πουθενά δεν βρίσκω δουλειά και είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση… Και μετά από πολλή σκέψη αποφάσισα να πουλήσω το νεφρό μου, μιας και δεν μπορώ να βρω άλλη λύση», έγραψε.

Ο ίδιος ο ιδιωτικός ντετέκτιβ αποκαλύπτει ότι όλο και πληθαίνουν οι άνθρωποι που αναζητούν να πουλήσουν κάποιο ζωτικό τους όργανο για να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα.

«Τον τελευταί�� χρόνο το φαινόμενο αυτό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Την πόρτα μας περνούν καθημερινά άνεργοι κάθε ηλικίας και μας ζητούν να τους βρούμε εργασία. Και το τρομακτικό είναι ότι δεχόμαστε και πολλά e – mails από ανθρώπους απελπισμένους που θέλουν να πουλήσουν το νεφρό τους και άλλα όργανα του σώματός τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Οι περισσότεροι είναι άνεργοι με παιδιά και σε απελπιστική κατάσταση. Φυσικά τους εξηγούμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι», είπε.

Δραματική είναι η κατάσταση ενός 52χρονου πατέρα, ο οποίος βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και αναζητούσε αγοραστές για το νεφρό του ή για μυελό των οστών.

«Όσες προσπάθειες κι αν έκανα για να βρω μια οποιαδήποτε δουλειά έπεσαν στο κενό. Αυτό που ζητώ από εσάς είναι να με βοηθήσετε να βρω συμβατό δότη, όσο γίνεται πιο σύντομα, με την προϋπόθεση ότι η αμοιβή σας θα σας καταβληθεί μόλις πάρω κι εγώ τα χρήματα του νεφρού», έγραψε.