​Σε κινηματογραφική ταινία, και μάλιστα κωμωδία, παραπέμπει η διάρρηξη που επιχειρήθηκε να γίνει σε κατάστημα- καφέ στο κέντρο της Αμαλιάδας, με τον επίδοξο δράστη να διεκδικεί τον τίτλο του διαρρήκτη-γκαφατζή!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το περιστατικό καταγράφηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε ένα από τα πλέον κεντρικά καφέ της πόλης. Ο νεαρός επίδοξος διαρρήκτης επιχείρησε να ανοίξει με λοστό ένα από τα παράθυρα του καταστήματος και τα κατάφερε με επιτυχία.

Μέχρι εκεί όλα καλά μόνο που… δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα γινόταν στη συνέχεια!

Ο διαρρήκτης όταν μπήκε μέσα στο κατάστημα, προφανώς σκέφτηκε ότι δεν έπρεπε να δώσει στόχο, γι’ αυτό και έκλεισε το παράθυρ�� και άρχισε να κινείται άνετα μέσα στο καφέ, λογαριάζοντας όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

Εντελώς συμπτωματικά, και ενώ ο διαρρήκτης βρισκόταν μέσα στο καφέ και επιχειρούσε να διαρρήξει την ταμειακή μηχανή, πέρασε απέξω ένας από τους εργαζόμενους του καταστήματος ο οποίος όταν κοίταξε από τα παράθυρα αντιλήφθηκε τον άγνωστο άνδρα.

Ο διαρρήκτης επεχείρησε να κρυφτεί πίσω από έναν πάγκο, ήταν όμως πολύ αργά, γιατί ο εργαζόμενος τον είχε δει και κάλεσε αμέσως την Αστυνομία.

Πράγματι, σε χρόνο μηδέν αστυνομικοί έφθασαν έξω από το κατάστημα και ζήτησαν από τον εργαζόμενο να ανοίξει την πόρτα για να συλλάβουν τον διαρρήκτη.

Ο εργαζόμενος δεν είχε μαζί του το κλειδί του καταστήματος και έτσι άρχισαν όλοι να καλούν τον ��ιαρρήκτη να βγει έξω, αφού δεν είχε εκ των πραγμάτων άλλο σημείο διαφυγής.

Ο διαρρήκτης με τη σειρά του, όταν αντιλήφθηκε ότι δεν καμιά ελπίδα, προσπάθησε να βγει πάλι από το παράθυρο που είχε παραβιάσει για να μπει μέσα στο ��ατάστημα, όμως αποδείχθηκε μάταιος κόπος. Το παράθυρο είχε μαγκώσει και δεν άνοιγε με τίποτα!

Προφανώς, το παράθυρο χάλασε μετά την παραβίαση και τη φαεινή ιδέα που είχε ο διαρρήκτης να το κλείσει πίσω του, με αποτέλεσμα να πιαστεί μόνος του στη φάκα.

Ο διαρρήκτης προσπάθησε κατ’ επανάληψη να ανοίξει το παράθυρο, δεν τα κατάφερε όμως και τελικά αστυνομικοί και εργαζόμενος αναγκάστηκαν να αναζητήσουν άλλο υπάλληλο του καφέ, ο οποίος είχε το κλειδί της πόρτας του καταστήματος.

Όταν φυσικά έφθασε ο υπάλληλος και ξεκλείδωσε την πόρτα, ο διαρρήκτης δεν είχε άλλη επιλογή από το να παραδοθεί στους αστυνομικούς, οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο τμήμα, βάζοντας τέλος στην «περιπέτειά του»!