Πρώτη ανάρτηση: 10/04/2014 07:15

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το κέντρο της Αθήνας, καθώς σημειώθηκε έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, πολύ κοντά σε γνωστό εμπορικό κέντρο.

Το αυτοκίνητο, εξερράγη στις 06:01 το πρωί της Πέμπτης, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματίες, καθώς εκείνη την ώρα δεν κυκλοφορούσε κανένας στην περιοχή.

Το αυτοκίνητο με τα 75 κιλά εκρηκτικής ύλης, ήταν σταθμευμένο στην αριστερή πλευρά της οδού Αμερικής, μεταξύ των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου.

Άγνωστος, τηλεφώνησε στις 05:11 τα ξημερώματα στην Εφημερίδα των Συντακτών και στη zougla, δίνοντας διορία 45 λεπτών και εντολή να εκκενωθούν τα γύρω κτίρια.

Από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου, έχουν σημειωθεί τεράστιες υλικές ζημιές στη γύρω περιοχή.

Αυτή τη στιγμή γίνεται καταγραφή των ζημιών στα διπλανά κτίρια, αλλά και σε αυτά που υπάρχουν κάτω από την οδό Σταδίου, γιατί εκεί διοχετεύτηκε το ωστικό κύμα από την ισχυρή έκρηξη.

Τη στιγμή της έκρηξης, μέσα στο υ��οκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος υπήρχαν δυο φύλακες, οι οποίοι ευτυχώς γλύτωσαν με μερικές αμυχές.

Ακόμα, να σημειωθεί πως στον 6ο όροφο του υποκαταστήματος της τράπεζας στεγάζεται το γραφείο του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Wes McGrew.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ-ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΟΔΟΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ:

Εν τω μεταξύ αποκλεισμένο είναι το κέντρο της Αθήνας, τόσο για αυτοκίνητα, όσο και για πεζούς, με τους αστυνομικούς να μην επιτρέπουν τη διέλευση σε κανέναν,ενώ κλειστές είναι οι οδοί Αμερικής, Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Άντρες της αντιτρομοκρατικής έχουν σπεύσει στο σημείο, όπως επίσης και πυροτεχνουργοί, ώστε να εξετάσουν το αυτοκίνητο από το οποίο δεν έμεινε τίποτα, συλλέγοντας κάποια κομμάτια, με ειδικά αντικείμενα.

Οι πρώτες πληροφορίες, λένε πως το αυτοκίνητο μάρκας Nissan ήταν κλεμμένο απο τις αρχές Απριλίου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η έκρηξη ήταν ελεγχόμενη.

ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΕΚΡΗΞΗ:

Περίπου 60 μέτρα από το σημείο που έγινε η έκρηξη έχουν φτάσει τα θραύσματα, ενώ παντού υπάρχουν σίδερα, σπασμένα τζάμια, τσιμέντο και πέτρα.

Οι ζημιές στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος είναι εκτεταμένες στην είσοδο, ενώ η οδός Αμερικής από το κομμάτι της Σταδίου μέχρι και την Πανεπιστημίου, είναι κρανίου τόπος.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί μέσα από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, ψάχνουν να βρουν τον οδηγό του αυτοκινήτου ο οποίος το πάρκαρε έξω από το υποκατάστημα, αλλά και τον συνεργό του, ο οποίος τον απομάκρυνε από το σημείο με μηχανή.

Μάλιστα, ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σεκιουριτάδες του υποκαταστήματος της τράπεζας αλλά και των γύρω καταστημάτων είδαν τον συγκεκριμένο άνδρα να απομακρύνεται από το αυτοκίνητο.