Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας, που απεικονίζεi έναν νεαρό που φέρεται να είναι ο γιος του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, κρατώντας αναμμέν�� καπνογόνο σε γήπεδο.

Με εντολή του αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα στην υποδιεύθυνση αθλητικής βίας, ζητείται να διαπιστωθεί αν το πρόσωπο που απεικονίζεται στην επίμαχη φωτογραφία είναι πράγματι ο Δημήτρης Μπαλτάκος, αλλά και να εξακριβωθεί σε ποιόν αγώνα τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία.

Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να καταλάβουν αν το συμβάν έγινε σε εποχή που δεν υπηρετούσε στο Λιμενικό Σώμα, οπότε αρμοδιότητα για τυχόν παραβάσεις του αθλητικού νόμου θα έχει η Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ σε διαφορετική περίπτωση το υλικό θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Ναυτοδικείου για τις δικές του ενέργειες.

Να σημειωθεί, πάντως πως ο νεαρος στη φωτογραφία, φ��ράει ενα πρασινο μπουφάν που συμφωνα με πληροφορίες είναι ένδυση των security των γηπέδων, που σημαίνει πως υπάρχει περίπτωση να προσπαθεί να απομακρύνει το καπνογόνο απο το γήπεδο.