​Στην ανακρίτρια κυρία Μπράτη απολογήθηκε αυτή την εβδομάδα ο φερόμενος ως παραλήπτης των μιζών της Ericsson, απόστρατος Χ.Τ.

Ο απόστρατος, είχε, σύμφωνα με τον Αντώνη Κάντα, δώσει στον Γενικό διευθυντή εξοπλισμών 250.000 ευρώ για τη δουλειά του κυβερνητικού αεροπλάνου Embraer, που ήταν αντισταθμιστικό στη δουλειά των ιπτάμενων ραντάρ.

Ο απόστρατος που δεν απάντησε σε επικοινωνία του STAR, επιβάρυνε σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του άλλο πρόσωπο, που ήταν ο αντιπρόσωπος της Ericsson στην Ελλάδα για τις παράνομες πληρωμές.

Το σουηδικό ραδιόφωνο αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα ότι στο διάστημα 2000-2001, δυο στελέχη της Ericsson κατέβαλαν στον βρετανό δικηγόρο Peter Coleridge, εκπρόσωπο λιβεριανής εταιρείας, 10.000.000 ευρώ σε τράπεζα του Μονακό που στη συνέχεια κατέληξαν σε λογαριασμούς του αποστράτου της αεροπορίας σε τράπεζα της Γενεύης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, το ποσό που κατέληξε στους λογαριασμούς του αποστράτου στην Γενεύη ήταν 6,8 εκατομμύρια Ελβετικά φράγκα.

Μια εκπρόσωπος της Ericsson είπε ότι ήταν η προμήθειά του για την δουλειά. Η Εισαγγελία Αθηνών έχει επικοινωνήσει με την Εισαγγελία της Στοκχόλμης ζητώντας στοιχεία για τις πληρωμές της Ericsson.